Estruch

9.600 espectadors passen per l’Estruch al 2015

L’any 2015 la Fàbrica de creació d’arts en viu, l’Estruch, va acollir 9.609 espectadors entre les propostes obertes i les activitats educatives tant per a joves com per a infants.

L’Estruch te previst per aquest any continuar treballant en quatre vessants artístiques: les arts visuals, la tecnologia, la música i les arts escèniques. Un altre dels objectius marcats és seguir donant cabuda a la creació local i acollir residències de projectes professionals.

Propostes artístiques

Pel que fa al teatre, l’Estruch proposa el monòleg Un Obús al Cor, de Wajdi Mouawad interpretat per Marc Solé, sota la direcció d’Albert González. La companyia sabadellenca Estrena Morena presentarà Ve de nou (Sobretot al Principi) i la companyia Seixanta, oferirà Celebració.

La dansa agafa un fort protagonisme en aquest primer semestre de l’any. La companyia sabadellenca Elisabetta obrirà les actuacions de dansa amb l’espectacle Reset de Erre que Erre Danza, Cia de’ll anima. El seguirà What is the world de La Sospechosa, An angel at my table de Mad Winds Company, Unité de la companyia Arketip i Lost d’Iris Heitzinger.

El circ també tindrà el seu espai en aquesta nova temporada. L’espai destinat al circ, La Vela, s’inaugurarà el proper 16 d’abril, coincidint amb el Dia Mundial del Circ. A part d’aquesta inauguració s’ha programat la preestrena del nou espectacle de la companyia EIA, In Tarsi, que s’estrenarà oficialment al Mercat de les Flors de Barcelona. També oferirà No es la boca lo que va a la cuchara sino la cuchara lo que va a la boca de la companyia Caí i les càpsules de circ del Duo Plàsmata, la Volàtil i Lola Galeote.

Pel que fa a la música, els sabadellencs Ovella Xao, realitzaran un concert per presentar el seu primer àlbum d’estudi, Pastureig. L’Estruch acollirà també, com ja va fer en els darrers anys, la cinquena edició del Festival de terror de Sabadell que homenatjarà a les pel·lícules de terror dels anys 80 i 90 i dues sessions del Festival de Curts, Mecal.

L’equipament municipal continuarà oferint, durant aquest any, activitats orientades als joves de secundària, per tal que coneguin la creació contemporània, especialment pel que fa a la dansa, el circ i les arts visuals.

Foto portada: presentació de la temporada de l’Estruch, aquest dimarts. Autor: David B.

Comments are closed.