Foto portada: concentració davant el consultori de Poblenou, contra el seu tancament a l'estiu, fa dos anys. Autor: J.d.A.

200 veïns de Poblenou es concentren davant del CAP

Nova concentració contra els tancaments estivals a la tarda dels Centres d’Atenció Primària de Sabadell. Aquest cop la protesta ha estat davant el CAP Poblenou. Uns 200 veïns s’han sumat a la protesta, que vol evitar que es repetixi la situació dels estius de l’any 2012 i 2013.

L’any passat el CAP Poblenou va tancar les seves portes tot el mes d’agost. Matí i tarda. El centre mèdic només disposa, de fet, d’un metge i una infermera. És probablement el que té menys usuaris de Sabadell però la majoria són gent gran i de visita poc menys que setmanal a l’ambulatori, segons explica el president de l’entitat veinal, Francisco Rosa.

Volem que aquest mes d’agost el CAP no es tanqui perquè la gent gran ho té molt difícil per anar al CAP Torre-romeu, que a més tanca a la tarda i llavors cal anar a Sant Fèlix o el Taulí”, explica.

Uns 200 veïns s’han sumat a la convocatòria de la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell i s’han concentrat a mitja tarda davant el CAP.

No ens deixem enganyar. Teníem la millor sanitat i ens l’estan robant. Cal batallar perquè si volem podem aturar els tancaments”, ha assegurat el portaveu de la FAV, Manuel Navas.

Fa unes setmanes es va fer una acció similar davant el CAP Sud. En breu es farà el mateix davant el CAP Gràcia. El moviment veinal assegura que anirà fent accions puntualment fins que hi hagi un compromís de no tancar els ambulatoris de Sabadell.

El portaveu de Salut de la FAV ha explicat l’acord parlamentari a que han arribat CiU i ICV i que compromet l’Institut Català de la Salut a pactar amb els ajuntaments els ambulatoris. Per la seva part, l’ICS assegura que encara no s’ha pres cap decisió sobre els tancaments i que es decidiran en una taula entre representants sanitaris, l’Ajuntament, i amb la presència de la Plataforma per la Sanitat Pública.

Foto portada: protesta davant el CAP Poblenou, aquest dijous. Autor: J.d.A.