Foto portada: Baños i Rufián, a Ca n'Oriac. Autor: J.d.A.

Baños i Rufián: la independència és una “oportunitat” per a les classes populars

Expectació a la plaça del Pi de Ca n’Oriac en l’acte a favor de la independència organitzat per la plataforma Súmate amb el diputat al Congrés Gabriel Rufián i l’actual portaveu de Súmate, Antonio Baños. Unes 300 persones han seguit l’acte, amb preguntes del públic. Rufián i Baños han insistit que la independència és la principal via per millorar les condicions de vida de les classes populars. A Espanya no hi ha alternativa, sostienen.

Rufián ha insistit sovint que ara per ara a Espanya no hi ha alternativa. Un país “on Rajoy guanya eleccions, l’alternativa és Pedro Sánchez, l’esperança blanca Albert Rivera i on no arriben ells hi arriben els jutges i la maquinària del fang”. “L’alternativa és esperar al 2024 i ja hem esperat prou: vam esperar Felipe González, vam esperar Zapatero i ja no esperem més”, ha repetit el diputat republicà a Madrid. “L’única derrota en l’horitzó de Rajoy i el règim del 78 és que es voti el dia 1 d’octubre”, ha afegit.

Acceptarem el resultat que surti de les urnes. Es podrà votar sí, no, abstenció o en blanc. I qui no vulgui votar, que no voti. Les urnes no el perseguiran. Però si es prohibeix votar, se’ns prohibeix a tots expressar la nostra opinió”, manté Baños.

L’acte ha aixecat l’interès d’unes 300 persones, no sense moments de tensió amb alguna interrupció per part del públic, que no han anat a més. Els ponents han insistit en la idea que la independència és una oportunitat per a les classes populars: nova constitució, nou poder judicial, nou sistema financer, entre altres.

El dia 2 d’octubre no canviarà res però tindrem més i millors armes per seguir lluitant”, ha insistit Baños. “Entre tots intentarem imaginar un país millor”, manté Rufián.

Foto portada: Baños i Rufián. Autor: J.d.A.