Lluís Monge i Carles Bosch. Autor: A. Pujadas.

Monge i Bosch proposen instal·lar el nou Centre Obert a l’Escola Arraona

La ubicació del nou Centre Obert del nord de la ciutat genera divisió entre la proposta de l’Ajuntament i la dels veïns. Els regidors no adscrits Carles Bosch i Lluís Monge estan al costat dels veïns i proposen situar aquest nou centre a l’Escola Arraona, que asseguren que tancarà.

Els veïns del nord de la ciutat rebutgen la ubicació on l’ajuntament de Sabadell vol instal·lar un nou Centre Obert: al costat de l’IES Jonqueres. Des de l’AA.VV. de la Plana del Pintor, el seu president, Emilio Robles, ja va alertar el mes passat que aquesta zona es tracta “d’un punt calent” pel que fa a la convivència. De fet, l’associació de veïns ha recollit més de 1.400 firmes en contra d’aquesta ubicació (Més info: ‘Resistències a la instal·lació d’un centre obert per a infants a la Plana del Pintor‘).

Ara els regidors no adscrits Carles Bosch i Lluís Monge, que ja van donar suport als veïns fa unes setmanes, proposen instal·lar aquest nou Centre Obert a l’Escola Arraona. Bosch, president del districte 3 (Ca n’Oriac, Nord i Sant Julià), assegura que aquesta escola haurà de tancar pròximament per falta d’alumnes i defensa la proposta perquè com a equipament disposa de cuina, aules, calefacció i pati, entre altres equipaments necessaris en un centre d’aquest tipus.

Tant Bosch com Monge estan a favor d’obrir el nou centre al nord de Sabadell, però discrepen de la ubicació. “És una zona molt conflictiva on ja hi tenim prou serveis concentrats en el mateix lloc. És un punt molt calent de la ciutat perquè té unes circumstàncies especials: hi tenim la biblioteca, les piscines…”, assegura Carles Bosch. La proposta de l’Ajuntament és “inadequada”, manté el regidor no adscrit, perquè “són uns barracons que no tenen fonaments, la teulada és d’uralita i les bigues tenen aluminosi, generarà humitats i costarà molt de rehabilitar”. Segons el consistori, adequar l’espai tindria un cost de 350.000 euros, una xifra que Bosch posa en dubte i creu que serà superior.

“El PSC necessita molts canvis”

A preguntes de la premsa, Carles Bosch i Lluís Monge han valorat la nova executiva del PSC a Sabadell, que ara lidera Pol Gibert, escollit recentment primer secretari local de la formació (Més info: El diputat Pol Gibert, primer secretari del PSC amb el 97 per cent dels vots). Els regidors, que van abandonar el partit a finals de l’any passat per discrepàncies amb la direcció, han aplaudit que es facin canvis per millorar i han desitjat sort a la nova direcció. Els regidors han reivindicat que no han deixat de ser socialistes, però que al PSC li calen “molts canvis”, segons Bosch, uns canvis que, segons Monge haurien de ser “més profunds, amb gent nova de veritat, amb noves idees i amb noves estratègies lluny d’aparells de partit que ho controlen tot”, ha finalitzat.

Foto portada: Lluís Bosch i Carles Monge, en la roda de premsa d’avui. Autor: A. Pujadas.