La Capella cinema a la fresca

Cinema a la fresca, també a l’agost

  • La Capella de Can Gambús programa quatre sessions de cinema a la fresca aquest mes.

  • Aquest dijous, a les 21.30 hores, programa la pel·lícula El irlandés, en una gran pantalla.

Malgrat que l’oferta d’oci i cultura el mes d’agost a la ciutat tendeix a ser ínfima, encara hi ha algunes programacions que destaquen sobre la buidor habitual. Entre elles, la que fa La Capella de Can Gambús. No inventen res però omplen un forat en la programació cultural d’estiu que, sempre, té bons resultats: cinema a la fresca.

De fet, La Capella, al parc de Can Gambús,ja va programar diverses sessions amb ple total el mes de juliol, dins la programació del festival 30 Nits. Però mantenen el cinema a la fresca cada dijous del mes d’agost, a les 21.30 hores, amb protagonisme pel cinema europeu.

· El Irlandés. 7 d’agost. 21.30 hores. Dirigida per John Michael McDonagh, explica la història d’un policia irlandès de formes i mètodes heterodoxes que es veu obligat a col·laborar amb el FBI per una investigació internacional al voltant de les drogues. La pel·lícula va ser nominada l’any 2011 als premis BAFTA, a la Seminci de Valladolid i als Satellite Awards, entre altres.

· Le week-end. 14 d’agost. 21.30 hores. El director va ser Roger Michell. I explica la història d’una parella de professors britànics en la maduresa, amb els fills independitzats, que decideixen tornar a París molts anys després de la seva lluna de mel. Volen així revitalitzar el seu matrimoni. L’actor principal, Jim Broadbent, va rebre el premi al millor actor al Festival de Sant Sebastià l’any 2013.

· Bienvenidos al fin del mundo. 21 d’agost. 21.30 hores. Pel·lícula britànica, sobre el retrobament de cinc amics de la infantesa vint anys després amb un objectiu: provar sort en una mena de marató alcohòlica que mai van poder completar. Mentre retornen al passat, s’adonen que la lluita va més enllà del que pensaven.

· Intocable. 28 d’agost. 21.30 hores. La relació especial entre un aristòcrata de fines maneres però teatraplèjic i un jove de la banlieu va sorprendre públic i crítica l’any 2011. Intocable mostra com el xandall i els vestits d’etiqueta o Vivaldi i Earth Wind and Fire poden tenir alguna relació. Intocable va tenir diverses nominacions i premis als premis César, BAFTA, Goya, Donatello, del cinema europeu i als Festivals de Sant Sebastià i Tokyo.

Foto portada: una sessió anterior del cinema a la fresca. Foto: cedida.