Foto portada: els regidors de CiU Toni Font, Josep Beltran, Carles Rossinyol, Rosa Roig i Jordi Font, aquest divendres. Autor: X.M / cedida

CiU vol controlar el contracte de la neteja davant la sensació de que “la ciutat està més bruta”

La Junta de Govern local ha aprovat aquest divendres el contracte de neteja viària i recollida de residus per a l’any 2015, dins la concessió que té l’empresa Serveis Medi Ambient SA (SMATSA). El contracte per aquest any és de 18,79 milions. Es va renovar l’any 2012 però malgrat el canvi en els camions, alguns contenidors i altres suposades millores, la federació nacionalista manté que la sensació és que la ciutat està més bruta.

Les queixes de CiU no són noves. En major o menor grau les han dit totes les formacions de l’oposició en el darrer mandat. Fins i tot CiU ja s’havia queixat anteriorment. Però donat que el debat al voltant de la neteja no s’acaba de situar, els nacionalistes volen establir una sèrie de mesures per controlar i millorar la prestació del servei. Ara mateix, segons diu el portaveu de CiU, Carles Rossinyol, es desconeixen les rutes de neteja o les freqüències, així com els recursos emprats. Només saben que amb l’anterior contracte, vigent fins el 2012, hi havia 133 camions al carrer i ara n’hi hauran 117. “La sensació és que la ciutat està més bruta. Sempre, però especialment els caps de setmana. I calen solucions”, ha dit Rossinyol, que manté com a diversos espais de la ciutat es veuen rates.

En aquest sentit, proposen controlar si el contracte s’està complint o no. Com? Fent una comissió de seguiment amb la presència d’operadors externs privats que validin el sistema de recollida de residus i de neteja viària, que el fiscalitzin i facin millores. Rossinyol manté que altres administracions ja ho fan, amb la col·laboració de grups de pressió o empreses externes. “Així objectivaríem el debat i aquests assessors tindrien accés a tota la informació”, diu. Així mateix, proposa que s’emprin les eines tecnològiques a la mà actualment perquè la ciutadania tingui més informació. Per exemple, que els ciutadans sapiguin a través d’un web cada quan s’escombra el seu carrer, amb quina freqüència es netegen els contenidors o quan passen els camions de recollida selectiva.

El portaveu nacionalista assegura que també cal acompanyar el control del contracte amb polítiques de sensibilització perquè “la ciutat més neta és la que menys embruta”.

Foto portada: els regidors de CiU Toni Font, Josep Beltran, Carles Rossinyol, Rosa Roig i Jordi Font, aquest divendres. Autor: X.M / cedida

Comments are closed.