CiU vol mesures perquè Can Gambús sigui “un barri normal”

El principal grup de l’oposició a Sabadell, Convergència i Unió, assegura que en el seu estat actual Can Gambús és una “càrrega” per a la ciutat i demana accions del govern local per fer de la zona “un barri normal”.

El portaveu de CiU a Sabadell, Carles Rossinyol, ha fet una bateria de preguntes al govern local per saber què pensen fer per frenar la periòdica degradació de la zona.

Volem saber quin és el cost del manteniment del barri de Can Gambús”, assegura Rossinyol, qui ha demanat també “saber quines actuacions està fent l’ajuntament per tal d’evitar la degradació del barri”. “Volem saber quin és el cost de la reposició del ferm, del robatori de béns com el cable de coure, entre d’altres”, assegura.

Rossinyol assegura no percebre que l’equip de govern tingui clar el camí a seguir per aconseguir la normalitat de la zona, que ha quedat a mig acabat a nivell residencial a causa de la crisi econòmica. No obstant, Can Gambús té el segon parc urbà en hectàrees de la ciutat i és visitat per centenars de famílies, malgrat que l’entorn ha empitjorat en els darrers anys, a causa dels robatoris de coure o les tanques de les clavegueres.

Els nacionalistes creuen que el barri va sorgir en el moment dels “excessos” immobiliaris però que la ciutat ha de buscar formes de desenvolupar la zona perquè “si no s’insisteix d’alguna forma Sabadell pot acabar perdent els diners que en el seu moment s’hi va invertir”.

Can Gambús va ser construït per una Junta de Compensació amb gran pes de la constructora Núñez i Navarro. S’han construït alguns pisos, però majoritàriaments s’han fet per reallotjar veïns del polígon Merinals. Per altra banda, les hectàrees previstes per a usos terciaris i industrials tampoc s’han ocupat. La zona verda es va desenvolupar en el seu dia, però s’ha degradat de forma notable.