Obres Sant Julià. Autor: Ajuntament Sabadell.

Comencen les obres dels parterres de Sant Julià

Les obres dels parterres de Sant Julià s’han iniciat a l’entorn de l’edifici situat al carrer Francesc Trabal 14, a Sant Julià. També es plantaran dos arbres. El pressupost de l’actuació és de 42.878 euros.

Les obres consisteixen en una reforma general que mantindrà espais verds en aquelles zones on hi hagi prou amplada. A més, es plantaran dos arbres, allunyats de les façanes dels edificis per evitar molèsties. Per consolidar els parterres, es repararà el mur perimetral i es refarà per complet una part.

També es repararà la xarxa de reg automàtic, s’anivellaran els terres i es plantarà vegetació. S’ordena i es distribueix l’espai en àrees de plantació de tipus parterre en les zones perimetrals, amb l’objectiu de donar profunditat i una pantalla continua sempre verda. Finalment, es plantaran dos arbres de l’espècie Koelreuteria paniculata (sapindal).

El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, ha explicat que “aquestes obres permetran la remodelació de l’espai i donen resposta a una reivindicació veïnal històrica. Fins ara el parterre estava envoltat per un muret baix que estava en molt males condicions, i la vegetació que hi havia donava un mal aspecte a l’entorn, ja que la falta de manteniment històrica havia deixat l’espai en molt mal estat”.
El regidor del districte 3, Gabriel Fernàndez, ha afirmat que “feia molts anys que els veïns reclamaven acabar amb la degradació del parterre. Per això hem buscat una solució que permeti que l’espai sigui agradable, tingui un valor ornamental i no provoqui molèsties als veïns. Creiem que el resultat permetrà aprofitar més aquest espai i en el futur continuarem amb aquesta tasca de rehabilitació de parterres que hem iniciat”.

Foto portada: Obres a Sant Julià. Autor: Ajuntament Sabadell.