Foto portada: el col·legi La Immaculada, a la Creu de Barberà, aquest diumenge. Autor: J.d.A.

El 27S a Sabadell, barri a barri

  • Ciutadans va guanyar a més seccions electorals; Junts pel sí de forma molt folgada.

  • Només el PSC fa ombra als dos partits i esgarrapa 14 de les 155 seccions electorals.

Un cop conegut el resultat general, i local, de les eleccions del 27 de setembre, es pot aprofundir una mica més. L’element electoral més petit, per sota del districte, és la secció electoral. Sabadell en té 155. Del total Ciutadans va guanyar en 74, Junts pel Sí va fer el mateix en 67 i el PSC, tercera força política al Parlament, ho va fer en 14 seccions.

La resta de formacions polítiques no van aconseguir esgarrapar cap secció electoral. Tot i així, hi ha una diferència qualitativa. En les seccions on Junts pel Sí va ser la força més votada, ho va ser amb molta diferència respecta la segona llista. En algunes seccions del districte 1 Junts pel Sí va superar el 70 per cent de suports. En canvi, quan la força més votada va ser Ciutadans la distància respecte la resta de forces (bàsicament, Junts pel Sí, el PSC o en algun cas Catalunya sí que es pot), és molt inferior.

Però sigui com sigui, la formació taronja, Ciutadans, va guanyar en 74 seccions (el 47,74 per cent del total). Va ser la força més votada en 23 de les 27 seccions de la zona nord de Sabadell, en 24 de les 29 seccions del districte 4 (Can Rull, Concòrdia, Can Llong), en 15 de les 24 del districte sud, i en cinc de les vuit seccions del districte 7 (Torre-romeu, Poblenou, Can Roqueta).

Per la seva banda, Junts pel sí va monopolitzar el vot al districte 1 (Centre, Covadonga, Eixample, Sant Oleguer). Va guanyar en totes les seccions de forma molt clara. En total, 35 de 35. Al districte 2 (Creu Alta, Can Puiggener) va guanyar en 13 de les 17. Junts pel Sí va arrassar a la Creu Alta i Ciutadans va ser la més votada a Can Puiggener. Situació semblant al districte 5 (Gràcia, Can Feu, Merinals). Mentre que Junts pel sí va guanyar en 11 de les 15 seccions, als Merinals Ciutadans en va esgarrapar tres i el PSC una secció al ‘barri dels planetes’, a Can Feu. La coalició independentista va guanyar a quatre seccions del districte 4, en el sector Concòrdia, i a quatre més del districte 6 (a la Creu de Barberà).

Els socialistes van ser la força política més votada en 14 de les 155 seccions (un 9 per cent del total). Van ser els més votats en quatre seccions del sector nord, una del districte 4, una del districte 5, tres del districte 7 i en cinc seccions del districte sud de Sabadell.

Foto portada: el col·legi La Immaculada, a la Creu de Barberà, aquest diumenge. Autor: J.d.A.