Mercat de Campoamor. Autor. David B.

El Mercat de Campoamor viurà la seva primera gran reforma en 35 anys

L’Ajuntament vol convertir el mercat de Campoamor en un espai més obert i fomentar les parades de caire multicultural, apostant per espais d’hostaleria, tast de productes i tallers de cuina. La reforma costarà 2,1 milions d’euros, i s’ha presentat aquest dimarts.

El Mercat de Campoamor va ser construït durant els anys 80 del segle passat i viurà en els propers temps la seva principal reforma des d’ençà. No es tracta tan sols d’unes obres sinó d’un canvi de concepte, segons han presentat els tinents d’alcalde Maties Serracant (Territori) i Marisol Martínez (Promoció de la Ciutat i Comerç). A nivell extern, se suprimiran les parets de formigó, creant un espai més lluminós i obert a la ciutat, segons la voluntat municipal. S’apostarà per fórmules d’eficiència energètica, ordenant de nou la llotja i urbanitzant-ne els entorns. Es milloraran les connexions a peu, amb bicicleta i en autobús. El Mercat està ubicat a la zona sud, entre Espronceda i Campoamor, a prop del CAP Sud i l’IES Ribot i Serra. Al seu voltant es fa un mercat ambulant cada dijous.

Mercat de Campoamor
El mercat de Campoamor, aquest matí. Autor. David B.

En quants als usos, hi haurà espai per a noves parades, tot i que ara per ara la gran majoria són buides. L’aspecte dels 2.400 metres quadrats del mercat és de baixa activitat. Segons la Diputació de les 37 parades en queden obertes només 12. Ara es volen fomentar les parades de caràcter intercultural i aquelles provinents de l’anomenada Economia Social i Solidària (cooperatives, empreses d’inserció, societats laborals…), combinant espais d’hostaleria i per al tast de productes. També s’hi incorporaran espais per impartir tallers de cuina. El govern local manté que es tracta d’un projecte “estratègic” en paraules de Serracant i “d’innovació social d’excel·lència”, per cohesionar la ciutadania i crear un nou pol d’atracció.

El Mercat de Campoamor tindrà una capacitat de renovació sobre el barri”, manté Serracant mentre que Martínez afegeix que es vol “un pol d’atracció de ciutat i comarcal, oferint una proposta de cohesió social, apostant pel producte de proximitat”.

L’Institut de Mercats de Barcelona farà el projecte de modernització de la llotja. Ja s’han iniciat les primeres reunions, segons el consistori. El pressupost és de 2,1 milions. La meitat seran d’aportació municipal. El milió restant serà aportat per fons comunitaris de l’estratègia DUSI (més info: ‘L’Ajuntament rebrà 9,3 milions de fons europeus per accelerar el seu model de ciutat‘).

Foto portada: parades de venda de carn, aquest dimarts. Autor: David B.