L’ocupació del BBVA del carrer Alfons XIII s’allarga

  • Fins dimecres l’entitat financera no donarà resposta a les reivindicacions de la plataforma, que manté l’ocupació.

  • S’han produït diverses accions de protesta a les seus de l’entitat financera a Catalunya i a la resta de l’Estat.

Aquest divendres a les dues de la tarda s’ha mantingut una reunió entre una delegació de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi (PAHCS) de Sabadell i directius del BBVA a la seu central de l’entitat al carrer de Gràcia.

Els representants del BBVA van assegurar que fins dimecres no disposarien de la resolució dels 10 casos de persones que havien avalat les hipoteques del seus familiars i van demanar que abandonessin l’ocupació de la seva seu al carrer Alfons XIII que es manté des de dimarts passat. Unes peticions que la delegació de la PAHC va negar a acceptar.

El BBVA, després de veure desestimada pel jutjat la seva petició de desallotjament de l’oficina, va ordenar tancar-la amb els ocupants a dins i impedir que ningú pogués entrar ni per fer els relleus ni portar menjar (més info: ‘S’encona el conflicte entre la PAH Sabadell i el BBVA‘).

Com a resposta la PAHC de Sabadell va realitzar, divendres al matí, l’anomenat ‘tancacaixes’, consistent en realitzar accions de protesta a les oficines bancàries de carrer Tres Creus, Gràcia, Eix Macià i Onze de Setembre, entre d’altres. Algunes de les quals es van trobar tancades amb els clients a dins.

Accions de protesta

Fora de Sabadell es van succeir accions de protesta en solidaritat amb la PAHC Sabadell. Així va succeir a Pineda de Mar, Barcelona, El Vendrell, Castellar del Vallès o Oviedo on els militants de les seves respectives PAH van ocupar les oficines del BBVA fins que no s’aixequés l’ordre de tancament de la seu sabadellenca.

Estat de l'oficina, aquest divendres a la nit. Autor: David B.

Els directius del BBVA van demanar, com a condició per obrir les portes de l’oficina del carrer Alfonso XIII, que es procedisin a desallotjar les altres seus bancàries ocupades a Catalunya i al resta de l’Estat. Un cop verificat això, els agents de seguretat van obrir les portes de l’entitat financera, desfent el bloqueig de l’oficina que hi havia des de dijous a la tarda, la qual cosa ha permès portar menjar i establir torns de relleu per mantenir l’ocupació. Els membres de la PAHC han decidit en assemblea continuar amb l’ocupació fins a dimecres i no cedir fins que el BBVA no accedeixi a acceptar les seves reivindicacions.

La petició

Amb aquesta acció, la plataforma sol·licita la dació en pagament per a una desena de casos i deslliurar els avaladors, de tal manera que qui va contractar la hipoteca perdi el seu habitatge però quedi sense deute i qui va avalar no perdi el seu habitatge (més info: ‘Militantes de la PAH pasan la noche en una oficina bancaria‘).

Foto portada: estat de l’oficina, aquest divendres a la nit. Autor: David B.