El PSC demana a la Generalitat el CAP i l’IES de Can Llong

Un cop presentada la proposta de pressupostos del govern català, arriba el torn de les esmenes. En aquest procés, el Partit dels Socialistes de Catalunya n’ha presentat algunes referents a Sabadell. La diputada Montserrat Capdevila i l’alcalde, Juan Carlos Sánchez, les han presentat en roda de premsa.

El PSC recorda que el barri de Can Llong, amb moltes famílies joves i amb infants en edat escolar, necessita un institut. El barri ja té tres escoles (Can Llong, Mas Boadella i El Virolet, aquesta última en cargoleres) i des de l’any 2011 la Generalitat té el solar cedit per l’Ajuntament per fer l’institut. Però no hi ha projecte encara.

Pel que fa al Centre d’Atenció Primària, recorden que els veïns del barri han de desplaçar-se a un altre barri per a ser atesos, la majoria al CAP Can Rull. El PSC considera tant el CAP com l’IES “prioritats d’inversió”.

Aquestes reivindicacions van en coherència amb el que defensem en relació amb la sanitat i l’educació com a drets fonamentals de la ciutadania. La sanitat i l’educació han de ser aspectes absolutament prioritaris en la gestió i així ho he traslladat tant al president de la Generalitat, Artur Mas, com també al conseller Boi Ruiz”, ha assegurat l’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez. 

D’altra banda, els socialistes també han presentat una esmena per garantir l’inici de la construcció del nou edifici de l’IES Pau Vila.

El PSC també reclama la construcció de la residència assistida i el centre de dia de la zona sud, una reclamació històrica no acomplerta encara. També demanen que es donin suficients recursos per acabar el perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat a Sabadell. Finalment, es volen més recursos pels barris construits en el seu moment per ADIGSA: Espronceda i Merinals. En quant al polígon Espronceda, es demanar que es garanteixi el final de les fases 1 i 2 i l’inici de la fase 3 de les obres. En quant a Merinals, es demana construir els blocs 7 i 8, urbanitzar els nous vials i els nous edificis.

El que demanem al Govern de Catalunya és que acompleixi els compromisos que ha assumit amb la ciutadania mitjançant la signatura dels convenis amb l’Ajuntament. La Generalitat ha d’acomplir ja les seves obligacions amb els barris d’Espronceda i Merinals”, ha assegurat la diputada Montserrat Capdevila.

Segons ha fet públic el PSC, la Generalitat planteja invertir 27,8 milions a Sabadell l’any vinent, amb una mitjana de 132,6 euros per habitant, gairebé 80 euros menys que a la mitjana del Vallès Occidental. Entre les inversions, hi ha previstos 17 milions pel projecte Metro Sabadell. La resta es reparteix entre diverses inversions al Taulí (3,26 milions), l’enderroc dels dos blocs de pisos abandonats de Merinals (2,33 milions), la prolongació de la Ronda Oest (2,11 milions), el CEIP La Trama (1,9 milions) i els Jutjats (1,14 milions).

Foto portada: Capdevila i Sánchez, en roda de premsa. Autor: PSC.