Foto portada: un dels food trucks, aquest matí. Autor: Josep Lluis Lai.

El Sabadell Veggie Fest es consolida en la seva segona edició

  • Milers de persones passen pel parc de Can Gambús durant tot el diumenge.

  • Gastronomia, estils de vida, ecologia, consum responsable i música conviuen a la perfecció al festival.

Un festival en el dia més atapeït de la Festa Major i lluny del Centre era un risc que l’organització del Sabadell Veggie Fest va emprendre l’any passat. Però a tenor dels seus resultats, i també dels d’aquesta edició, ha estat una aposta més que encertada.

La proposta de l’organització ha atret de nou milers de persones. Tot va a càrrec de la discogràfica independent La Produktiva Records i el restaurant La Capella, en un programa d’actes que oscil·la entre l’ecologia, el consum responsable, la gastronomia, la música i els estils de vida. En realitat, el que podia ser un risc pel Veggie Fest, la llunyania als principals actes de la Festa Major, hi ajuda: la seva localització al parc de Can Gambús es compensa de la mà d’un espai i un restaurant que té tota una comunitat de seguidors habituals que donen caliu a la zona durant tot l’any i que sumats als visitants puntuals del Veggie Fest han completat una aposta d’èxit a la vegada que han servit per descentralitzar el programa festiu. Ara que es parla de nous models de Festa Major, i de descentralitzar-la, és tota una bona pràctica.

Taller infantil en el marc de la masia de Can Gambús. Autor: J.L.Lai.
Taller infantil en el marc de la masia de Can Gambús. Autor: J.L.Lai.

El festival ha tingut tres escenaris bàsics, tot ben a prop. Per un costat, els visitants han pogut veure la ‘Veggiefira’, amb tot de productes vegetarians i ecològics. Però en aquesta edició s’ha ampliat i segregat la zona de food trucks, una disciplina ara molt en expansió i que ha comptat amb una desena de furgonetes amb menjar de tot tipus (des de xurros fins a hamburgueses passant per menjar tailandès, cocktails o sucs naturals). Això sí, sempre vegetarià. Al mig, entre la fira i les furgonetes de menjar les actuacions musicals de diversos grups a l’escenari de La Capella, a les 13, les 15, les 17, les 19, les 20 i les 21 hores.

A més, el programa s’ha complementat amb tallers de tots tipus (ioga, qijong per a nens i per a dones, pintapedres, sobre nens, animals i joguines) xerrades (sobre la tècnica hawaiana de l’ho’oponopono, les doules, consum responsable, la presentació del santuari d’animals Hogar ProVegan) i demostracions de cuina. Les han fet l’especialista en cuina crudivegana Javier Medvedovksy i Alf Mota, fundador de Macroseny (Cuina amb cor i seny).

Exposició de bicis antigues de Cicloamics Sabadell. Autor: Josep Lluis Lai.
Exposició de bicis antigues de Cicloamics Sabadell. Autor: Josep Lluis Lai.

A més, en aquesta ocasió el Veggie Fest també ha servit per presentar la nova entitat Cicloamics Sabadell i donar difusió al col·lectiu ciclista Massa Crítica. Han exposat desenes de bicicletes antigues, que un col·leccionista té exposades al garatge de casa seva, buscant la complicitat amb els assistents, ja que qui més qui menys n’havia portat una en la seva infantessa.

Tot un ventall de propostes que han omplert tota la jornada de diumenge i que han fet animar alguns a portar la manta i el pícnic i passar un agradable dia a Can Gambús.

Foto portada: un dels food trucks, aquest matí. Autor: Josep Lluis Lai.