Treball als barris Sabadell

El Vapor Llonch porta als barris el servei de mediació laboral

  • Es fan als centres cívics de La Creu de Barberà i Torre-romeu de dilluns a divendres.

  • Segons l’Ajuntament, atendran 300 persones. Ja han atès 140 persones i 14 han trobat feina.

Com un projecte derivat de la Llei de Barris que la Generalitat i l’Ajuntament han dut a terme a l’àmbit del Ripoll (Can Puiggener i Torre-romeu) i als barris del sud de Sabadell, el Vapor Llonch presta de forma directa a dos centres cívics un servei d’intermediació laboral. El govern ha fet una visita en els darrers dies a aquest dispositiu.

Els dispositius es troben a dos centres cívics: per un costat, el de la Creu de Barberà, i per altra banda, el de Torre-romeu. Estan habilitats de dilluns a divendres entre les 9 i les 14 hores, i de dilluns a dijous també a la tarda, entre les 15.30 i les 18.30 hores.

Un equip tècnic del Vapor Llonch ofereix assessorament personalitzat a les persones que ho sol·licitin i sessions informatives en grup. També fan tallers sobre com buscar feina a través d’internet, com fer un currículum vítae o com preparar les entrevistes de selecció de personal. També es treballa amb empreses de la zona per cobrir llocs vacants i es proposen persones del barri a través de convenis de formació o pràctiques.

Atendran a 300 persones

Aquestes actuacions directes arribaran a unes 300 persones, segons la tinent d’alcalde d’Economia, Montserrat Capdevila. Des del mes de gener, han arribat a més de 140 persones. La regidora assegura que 14 ja han trobat feina. Capdevila assegura que el dispositiu permet ajudar les persones en situació d’atur i també les empreses de la zona que han de reclutar personal.

Les persones interessades en formar part d’aquest programa han de dirigir-se als centres cívics corresponents. Per la seva part, les empreses que volen personal en el programa Treball als Barris han d’escriure un correu a sabadelltreball@ajsabadell.cat.

Foto portada: Visita de Capdevila a un dels dispositius. Autor: Aj. Sabadell.