Foto portada: Centre cívic de la Creu de Barberà, fa uns mesos. Autora: Dihör.

Reduccions en els horaris i freqüències dels serveis públics durant el mes d’agost

Amb l’arribada del mes d’agost, diversos serveis públics redueixen els seus horaris d’obertura. Destacable és el tancament de totes les biblioteques excepte la Vapor Badia i l’obertura de cinc centres cívics a les tardes, per segon any.

Les companyies de transport redueixen els seus horaris. Passa amb el servei d’autobús urbà, que gestiona la TUS. El servei es redueix un 33 per cent. Segons l’empresa la davallada d’usuaris és superior, ja que es redueix a la meitat. També succeeix amb les línies d’autobús interurbà i també amb els Ferrocarrils de la Generalitat (obres a Barcelona alenteixen una mica la connexió ja que els trens s’aturen en totes les parades) o la RENFE.

Cinc centres cívics obren

Pel que a fa als serveis municipals, per segon any consecutiu, cinc centres cívics obriran a la ciutat durant el mes d’agost. Es tracta dels equipaments de Ca n’Oriac, la Concòrdia, la Creu de Barberà, Torre-romeu i Can Puiggener. L’any passat es van registrar uns 5.000 usos a l’agost, amb un 75 per cent d’usuaris amb més de 60 anys. El consistori assegura que així es donarà resposta a la necessitat de la ciutadania, però sobretot de la gent gran, de tenir un espai en condicions còmodes durant aquestes setmanes. Els equipaments obriran entre les 15.30 hores i les 20 hores de dilluns a divendres.

Biblioteques i SAC centralitzen el servei

Les biblioteques municipals no tenen tanta sort i tantes totes les de proximitat (Sud, Nord, Ponent, La Serra, Can Puiggener i Safareigs de la Creu Alta). Només obre la biblioteca Vapor Badia, de dilluns a divendres de 10 a 21 hores. Dissabtes tanca. Les bústies de retorn estan disponibles durant les 24 hores del dia a tots els equipaments.

Quelcom similar succeeix amb les oficines del Servei d’Atenció Ciutadana. Per fer tràmits caldrà anar al Despatx Lluch, al carrer Indústria. Les oficines dels centres cívics de Ca n’Oriac, la Creu de Barberà, Can Rull i Torre-romeu tanquen per vacances. Els Espais Joves situats també en alguns centres cívics tanquen durant tot l’agost. Per contra, els Patis Oberts es mantenen actius durant l’agost de 18 a 20 hores a les escoles Andreu Castells (Can Rull), La Roureda, Espronceda, Juan Ramón Jiménez (Poblenou) i Teresa Claramunt (Gràcia)

Pel que fa als Centres d’Atenció Primària obren tots en el seu horari habitual excepte el consultori de Poblenou, que tancarà. Per segon any, l’Ajuntament pagarà el tiquet d’autobús als pacients que s’hagin de dirigir al CAP La Serra i el Servei Català de Salut assegura que reforçarà l’atenció a domicili.

Foto portada: Centre cívic de la Creu de Barberà, fa uns mesos. Autora: Dihör.