EUiA vol actuacions urgents al barri dels Merinals

  • La formació d’esquerres denuncia que els problemes ja són molt greus.

  • El govern local recorda que la propietat és del govern català i assegura que s’ha desratitzat.

La formació Esquerra Unida i Alternativa denuncia els problemes al barri dels Merinals associats a l’enderroc de dos habitatges buits i la brutícia i males olors que predominen al seu entorn. Els regidors d’EUiA asseguren que els problemes ja són molt greus i que cal actuar de forma urgent.

EUiA demana una actuació urgent als Merinals. Asseguren que han mantingut contactes amb els veïns i han conegut de prop els nombrosos problemes que s’acumulen. En la seva majoria deriven de dos blocs de pisos que esperen ser enderrocats des de fa anys. Els veïns s’han traslladat als nous blocs de pisos i els antics s’han qeudat, en mal estat i amb un entorn molt deteriorat.

Els regidors Marisol Martínez i Joan Mena asseguran que l’abandonament cada cop és més notori i que ara hi ha una plaga de rates, fins i tot en zones on juguen infants o passegen avis. “Els contenidors de la brossa estan bruts i els jardins han quedat abandonats i estan plens de brutícia”, diu EUiA. “L’assumpte ja no admet cap espera més”, assegura Martínez, que creu que els veïns ja no tenen més paciència perquè a més han posat en coneixement del govern local els problemes de forma insistent, sense cap resposta.

Farrés (regidora districte 5): “EUiA sembla no conéixer el barri”

La regidora del consistori i presidenta del consell de districte 5, Marta Farrés, assegura, visiblement molesta, que EUiA fa “demagògia” i els acusa de semblar que no coneguin la situació. Farrés recorda que bona part dels problemes deriven de propietats de la Generalitat de Catalunya, i que és aquesta administració qui ha d’actuar i qui ho fa sovint després “d’insistents queixes de l’Ajuntament”. Farrés diu que aquesta setmana finalment la Generalitat ha actuat desratitzant la zona i fent un pla de neteja. Malgrat tot, tal com es va aprovar al ple municipal l’enderroc dels pisos buits no serà fins a finals de l’any 2014 (més informació: ‘L’enderroc dels pisos dels Merinals haurà d’esperar‘).