Gairebé enllestit el Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta

  • L’equipament ha costat quatre milions d’euros, dels quals l’Ajuntament ha finançat més de la meitat.

  • A partir d’ara, s’obre el procés de comercialització de despatxos i naus industrials a l’espera que s’acabi el viver.

El polígon industrial de Can Roqueta compta amb un nou servei: el Centre d’Empreses Industrials que ha construït el consistori, amb finançament europeu i de la Diputació. En els propers dies comerçaran a comercialitzar els espais industrials.

El Centre d’Empreseses Industrials de Can Roqueta vol ser el cor del polígon industrial de Can Roqueta i s’ha configurat com un viver d’empreses industrials però també com un centre d’empreses, amb auditori, espai per a exposició, sales de reunions i formació o un espai per a incubadora de negocis. Ve a complementar altres centres econòmics de la ciutat, com el Vapor Llonch, el Despatx Molins o el Centre de Promoció Empresarial, a Fira Sabadell.

L’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, ha visitat el centre aquest divendres, amb el primer tinent d’alcalde, Josep Ayuso, el regidor de Promoció Econòmica, Lluis Monge, i el gerent de Promoció Econòmica, Antoni Aranda.

És necessàri avançar cap a la reindustrialització com una forma d’afavorir l’ocupació”, ha dit Ayuso. Sánchez ha destacat que Sabadell ha apostat per donar “valor afegit a elements estratègics i equipaments solvents com la fàbrica Molins o aquest nou centre d’empreses”. Per la seva part, Monge ha dit que “malgrat que en la lluita contra la crisi, els ajuntaments són qui tenen un paper menys destacat aquest no és el cas de Sabadell”.

Segons fonts municipals, el centre té una superfície de 12.600 metres quadrats. S’ubica on històricament hi havien els pisos de la fàbrica ODAG, que van ser posteriorment ocupats durant anys fins el seu enderroc fa cinc anys.

Es lloguen fins a 15 naus industrials de prop de 200 metres quadrats de planta amb 50 metres quadrats d’altell. Els contractes són d’entre un i cinc anys en funció del tipus d’indústria i la inversió necessària. Els ocupants tenen accés a la resta de serveis complementaris del centre d’empreses.

Exterior del Centre d'Empreses de Can Roqueta. Autor: J.d.A.
Exterior del Centre d'Empreses de Can Roqueta. Autor: J.d.A.

A més, hi ha quatre espais d’incubació d’entre 25 i 50 metres quadrats per a projectes universitaris com a pas previ a la creació de l’empresa. Segons ha assenyalat Antoni Aranda, el centre de Can Roqueta significa la primera aproximació a Sabadell a la incubació de negocis.

A la planta superior, però encara sense acabar, es posarà en marxa (s’espera que durant aquest any 2014) el viver d’empreses, amb una vintena de despatxos per a la micro i la petita empresa.

L’espai inclou també domiciliació comercial per aquelles empreses no residents al centre, i pels residents sales de reunions, el servei de manteniment i neteja de zones comunes, recepció de correspondència i accés a internet així com a l’auditori i a sessions de formació empresarial i assessorament.

Visites

El consistori, que comercialitza els espais a través del Vapor Llonch, ha previst la setmana vinent una sèrie de visites guiades a agents econòmics interessats en ubicar-se al viver. Per exemple, visitaran el centre la Cambra de Comerç, els gremis professionals o les patronals.

Les empreses interessades poden dirigir-se a l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom, situat al Vapor Llonch, trucar al 93 745 31 61 o escriure al correu sbdempresa@ajsabadell.cat.

Foto portada: Ayuso, Sánchez, Aranda (d’esquenes) i Monge. Autor: J.d.A.