ICV vol inversions específiques per a Can Puiggener

Aquest dimecres s’ha tornat a reunir la comissió de seguiment del pla integral de Can Puiggener. Una comissió la utilitat de la qual es posada en dubte per diverses formacions i entitats (des del PP fins Esquerra Unida i Alternativa). Iniciativa per Catalunya assegura que cal actuar de forma immediata al barri.

Iniciativa per Catalunya Verds continua assistint a la comissió però vol que s’accelerin les actuacions al barri. A més, creuen que hi ha un seguit d’actuacions que poden millorar la situació de Can Puiggener i que a més es poden prendre de forma immediata.

3 acciones immediates

La portaveu d’ICV a Sabadell, Carme Garcia, assegura que el consistori pot implantar de forma immediata la policia de proximitat a la zona. Una reclamació històrica del veinat (que hi hagi presència policial contínua amb agents que coneguin la problemàtica i especificitat del barri) i que es pot dur a terme ja.

En segon lloc, Garcia creu que es pot fer complir amb més zel la normativa municipal, per exemple, pel que fa al civisme a la via pública. Elements com la contaminació acústica (el soroll), les infraccions de trànsit o la col·locació d’antenes i aparells a les façanes i els balcons es podrien redreçar amb un major compliment de les ordenances de la ciutat.

Tots els grups municipals han estat d’acord amb aquestes propostes que hem fet, per tant, no té sentit deixar passar ni un dia més sense aplicar-les”, diu Garcia.

Finalment, ICV creu que cal augmentar la neteja viària. Així es podrien eliminar els abocadors que han sorgit en diversos punts de la zona.

Inversions específiques

Finalment, ICV vol que el govern local destini una partida específica per al barri en els pressupostos del 2014. No descarten demanar-ho per altres zones de la ciutat, però ara creuen que Can Puiggener mereix una “partida econòmica extraordinària”.

Can Puiggener preocupa

Des de fa mesos, la situació de Can Puiggener preocupa veïns i formacions i és objecte del debat permanent. Quatre de cada 10 veïns són usuaris de Serveis Socials i en molts casos de forma crònica. L’atur al barri és molt més elevat que a la resta de Sabadell i a la situació de crisi social s’hi afegeixen altres elements com els desnonaments, les ocupacions d’immobles, el fenòmen de la sobreocupació de pisos (més coneguts com a pisos pastera) i les complexes relacions en un barri amb un 40 per cent de població estrangera.

Govern local, formacions polítiques i veïns debaten des de fa mesos un pla integral per al barri. Per la seva banda, el ple va aprovar una moció a instàncies del PP amb accions a dur a terme, que els conservadors denuncien s’està incomplint.

Foto portada: Veïns de Can Puiggener, al barri, aquest juliol. Autor: J.d.A.