Foto portada: la comitiva, per la Ronda d'Europa. Autor: J.d.A.

La Comissió per l’Escola Virolet i l’institut Can Llong: “se’ns acaba la paciència”

La Comissió constituïda per reivindicar la construcció dels edificis de l’escola Virolet i l’institut públic del barri de Can Llong avisa la Generalitat que “al barri se’ns està acabant la paciència”, segons assegura la portaveu de les AMPA de la zona, Pilar Gómez. L’Ajuntament reclama també els edificis escolars. Comissió i consistori esperen que els pressupostos de la Generalitat per l’any 2017 incloguin les partides per fer els centres educatius.

L’escola Virolet es va inaugurar el curs 2012-2013, en cargoleres. Així segueixen. I l’institut del barri de Can Llong, que ha de substituir l’IES Arraona, a Ca n’Oriac, va començar les classes dos cursos després, però també en cargoleres (més info: ‘Can Llong demana els equipaments pendents‘). La comunitat educativa de la zona reclama de nou la construcció dels edificis, després de multitudinàries propostes la primavera passada. No obstant, no hi ha cap garantia de construcció, malgrat que el Parlament la reclama, com també el ple municipal. Els Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental la considera necessària, especialment en el cas de l’institut. “Aquesta necessitat ja és molt urgent. Al barri se’ns està acabant la paciència”, alerta la portaveu de les AMPA, Pilar Gómez.

La Comissió per l’escola Virolet i l’institut de Can Llong està formada per les associacions de pares i mares de les escoles Can Llong, Mas Boadella i Virolet, més la de l’institut, representants del consistori i de la Plataforma Sabadell per l’Educació Pública.

El tinent d’alcalde d’Acció Social, i regidor d’Educació, Joan Berlanga (UpC), tot i valorar les millores que s’han fet en els  mòduls prefabricats aquest estiu, manté que “la situació serà del tot insostenible” si no es construeixen els edificis escolars pendents.

Dos solars

El consistori recorda que ha posat en disposició del govern català dos solars a Can Llong: un entre el carrer de Zuric i la via del ferrocarril per fer-hi l’escola Virolet i un altre al costat de l’escola Mas Boadella, per fer-hi l’institut. On s’ha de fer l’institut ara hi han els mòduls de l’escola Virolet. Però encara no hi ha cap compromís ni data d’inici d’obres. La Generalitat ho supedita al pressupost.

Foto portada: manifestació per la construcció dels edifics, per la Ronda d’Europa de Can Llong. Autor: J.d.A.