FAV

La FAV veu una “nul·la voluntat política” per construir la residència del sud

Aquest dijous, diversos membres de la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell (FAVS) han tornat a reclamar a l’Ajuntament i a la Generalitat de Catalunya que es dugui a terme el projecte de la residència pública a Sabadell.

El president de la FAV Sabadell, Manuel Navas, ha denunciat que “tot i les promeses efectuades per antics governs de la Generalitat i antics governs de l’ajuntament de Sabadell amb l’actual govern de la Generalitat i de l’Ajuntament, a dia d’avui no tenim cap notícia sobre la residència pública del sud”.

Fa un mes la consellera Bassa es va comprometre a que hi hauria una partida per a la residència i a dia d’avui ningú ens ha dit si existeix aquesta partida i si és així, quina és la quantitat. Hi ha una nul·la voluntat política en aquest tema i novament ens estan prenent el pèl. A sobre tenim informacions contradictòries. Per una banda ens diuen que no hi ha cap pressupost i pel partit que està al poder ens diu que si que existeix aquesta partida, però ni un ni altres no ens aporta cap prova”, ha explicat el president de la FAVS.

Els membres de la FAVS han demanat explicacions “d’on són els 30 milions de pressupost que es van donar per a fer la residència a l’any 2010. Ningú ha donat explicacions d’on estan aquests diners”. El vocal de serveis socials de la Federació, Antonio Carvallo, ha apuntat que “a Sabadell hi ha 800 persones grans esperant una plaça de residència i no hi ha ni una sola plaça que sigui pública. Cerdanyola en té més de 90, a Terrassa 130 i a Sabadell cap. És una vergonya i es burlen de nosaltres”.

Fernando Francisco, membre de la Associació de Veïns d’Espronceda ha puntualitzat que “nosaltres hem confiat en els polítics de la nostra ciutat, però per desgràcia només fan de tapadora i compleixen les ordres que els arriba des del seu partit, de la consellera o des del govern de la Generalitat”.

La membre de la Plataforma per la residència, Celia Gargallo, ha explicat que “estem molt enfadats perquè no hi ha manera de trobar una solució. Hem creat una comissió amb l’Ajuntament i la Generalitat i és una pèrdua total de temps, ja que no ens donen cap solució”.

Navas ha apuntat que després de la reunió amb la consellera Bassa, on ens va prometre una partida pressupostaria i una reunió amb el regidor Gabriel Fernàndez. I d’aquestes dues coses no en sabem res, passen absolutament de nosaltres. Sembla que estan ocupats en altres coses i que les coses del poble no els preocupa massa. Quan a les seves “senyories” els hi sembli bé farem aquesta reunió que tenim pendent”. El president de les entitats veïnals ha avançat que de cara a l’any que ve prepararan un seguit de protestes i mobilitacions veïnals per a desencallar aquest tema, que porta parat des de fa més de 15 anys.

Foto portada: Membres de la FAVS a la plaça de la Creu de Barberà. Autor: David B.