Edifici Poligon Merinals. Autor: David B.

L’Ajuntament exigeix solucions a l’Agència de l’Habitatge per la plaga de xinxes dels Merinals

Aquest dijous l’alcalde accidental, Joan Berlanga, i el regidor de Salut, Ramon Vidal, han visitat la zona afectada del barri dels Merinals i han constatat, tal com van exposar els representants de l’associació de veïns, que efectivament la situació és greu i tot sembla indicar que podria haver-hi una plaga de xinxes.

Després que iSabadell informés aquest dimecres sobre una plaga de xinxes al barri dels Merinals (més info: ‘Veïns dels Merinals denuncien una plaga de xinxes’), l’Ajuntament ha fet públic que requerirà a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya una solució a la brutícia i deixadesa que viuen els blocs de pisos de protecció oficial que queden al barri dels Merinals.

L’Ajuntament demanarà a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que és la responsable d’aquest conjunt d’habitatges, que tanqui les obertures dels habitatges buits i tapiats que generen focus de brutícia i infecció, i que tapin els forats existents, que són objecte de proliferació de nius de rates. Demanaran també que netegin l’espai públic amb caràcter urgent i que emetin un certificat de control de plagues dels habitatges buits.

Plaça Veneçuela Poligon Merinals. Autor: David B.
Vista de la plaça Veneçuela, al centre del Poligon Merinals. Autor: David B.

D’altra banda, el consistori també ha demanat que l’Agència de l’Habitatge faci un control de plagues de tots els habitatges de les comunitats afectades i impulsarà una nova reunió, al setembre, amb els responsables de la Generalitat i el veïnat, per fer seguiment i tractar aquests temes.

L’alcalde en funcions, Joan Berlanga, ha demanat a la Generalitat que “doni resposta a aquesta problemàtica de manera urgent” i ha lamentat que “després de tants anys l’Agència de l’Habitatge no hagi donat resposta als problemes d’aluminosi d’aquests blocs de pisos dels Merinals i al seu actual estat de deixadesa, que afecta tantes persones”.

D’altra banda, el regidor de Salut, Ramon Vidal, ha apuntat que, “fa dies que estem en contacte amb els veïns dels blocs afectats i Salut ja ha fet els requeriments corresponents perquè l’administració responsable faci les actuacions oportunes com més aviat millor davant el que representa un risc per a la salut pública, a més de provocar molèsties i danys els veïns afectats.

Ciutadans reclama que es posi fi de forma immediata

En un comunicat, el portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament, José Luis Fernández, ha reclamat a l’equip de govern que intervingui “de forma immediata” per posar fi a la plaga de xinxes que afecta a diversos blocs de pisos del polígon Els Merinals. El regidor ha qualificat l’actual situació a la zona de “insalubre i greu” i ha advertit que “l’ajuntament no pot tirar pilotes fora”, sinó que “ha de solucionar el problema i després demanar comptes a qui correspongui”.

“El tema requereix una resposta eficaç ara i no es pot estar a costa de que una altra administració no actuï o ho faci dins de massa temps”, ha assegurat el regidor de la formació taronja. Fernández ha explicat que traslladaran el problema al Grup de Ciutadans en el Parlament de Catalunya per “preguntar què planeja fer la Generalitat al respecte”.