Part del Parc del Nord, aquest dijous. Autor: David B.

L’Ajuntament reitera a la Generalitat que finalitzi la urbanització del Parc del Nord

L’executiu local recorda el compromís adquirit per la Generalitat de Catalunya i expressat pel secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, l’octubre de 2014.

Després de l’anunci fet pel Departament de Territori i Sostenibilitat de l’adjudicació de les obres per a la retirada de terres del parc del Nord per un import de 3,6 milions d’euros, el govern municipal reitera la petició a la Generalitat de Catalunya que es faci càrrec també d’una part de les obres d’urbanització del parc (Més info: Les terres contaminades del Parc del Nord seran fora de Sabadell aquest hivern).

La Generalitat va informar a l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, a través d’una carta, que es destinarien 5,4 milions d’euros previstos inicialment per a l’actuació de moviment de terres. Un cop adjudicada la retirada de terres per un import de 3,6 milions d’euros queda un remanent de 1,8 milions d’euros. Seguint també el compromís a què va arribar el govern municipal, el passat mes d’agost, amb la Comissió del Parc del Nord, l’alcalde, farà arribar al secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, la petició que la Generalitat destini aquests recursos a actuacions d’urbanització de l’àmbit del parc. En aquest sentit, l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha assegurat que “el govern vol recuperar l’espai del parc del Nord per a la ciutadania”.

L’afectació per les obres de perllongament de Ferrocarrils de la Generalitat ha durat molt de temps i hem d’aconseguir tornar a la normalitat. L’espai públic ha de ser un espai de relació i convivència entre veïns, són ells els que n’han de gaudir i omplir-lo”, ha manifestat Fernàndez.

Amb aquesta petició l’Ajuntament reitera, el que ja va comunicar el mes de maig, sol·licitant la plantació d’arbres i treballs d’urbanització mínims que garanteixin la dignificació de l’espai.

Foto portada: aspecte del Parc del Nord el passat mes de febrer. Autor: David B.