Estació Creu Alta. Autor: David B.

L’estació de la Creu Alta, a punt per la seva inauguració

Aquest divendres els veïns de la Creu Alta han pogut visitar l’estat actual de les obres de la nova estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya al barri.

Les obres ja estan enllestides, a l’espera de la instal·lació de petits detalls com són les màquines expenedores automàtiques de bitllets. Ja s’han realitzat les proves de seguretat amb bombers i emergències i s’estan fent les darreres probes amb unitats de ferrocarril.

La nova estació que esta situada al carrer de Pi i Margall, entre l’Eix Macià i la plaça de la Creu Alta, compta amb tres nivells, en el primer es hi ha un ampli vestíbul on es troben les validadores i les màquines de venta de bitllets, la segona planta hi ha serveis i sales de ferrocarrils, la tercera planta hi ha l’andana amb doble via. L’estació compta amb escales mecàniques només de pujada i accés amb ascensor en dos trams, des del carrer al vestíbul i des del vestíbul a l’andana.

La previsió es que l’estació entri en funcionament al mes de juliol, juntament amb la plaça d’Espanya i l’estació Parc del Nord, segons va anunciar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, en una visita a l’estació de Can Feu – Gràcia.

Foto portada: imatge de l’andana de l’estació Creu Alta. Autor. David B.