La plaça d'Archidona, de Can Puiggener. Autor: J.d.A.

L’incivisme d’un grup d’adolescents a Can Puiggener omple d’indignació els veïns

L’acció incívica d’un grup d’adolescents al barri de Can Puiggener ha omplert d’indignació els veïns de Can Puiggener, qui acusen el consistori de no fer res per aturar-los. 

Segons han explicat diversos veïns aquest matí, un grup d’infants i adolescents d’entre 10 i 15 anys han trencat diverses vegades el mobiliari urbà de la plaça d’Archidona i ara també de la plaça del Primer de Maig. Han trencat els accessos als parcs infantils, i també alguns jocs. La indignació dels veïns es dirigeix sobretot cap al consistori. “Com no els aturen, han eliminat la plaça d’Archidona. Mort el gos s’acaba la ràbia. I ara paguen justos per pecadors. Quan es carreguin la plaça del Primer de maig què faran? També eliminar-la? No hi ha voluntat d’arreglar els problemes del barri”, apunta el president de la FAV Sabadell, Manuel Navas.

Llano de Can Puiggener. Autor: J.d.A
El Llano de Can Puiggener. Autor: J.d.A

Per la seva part, l’expresident de l’AA.VV Can Puiggener, Teodoro Montero, apunta que en quant als serveis “Can Puiggener està pitjor ara que fa 10 anys: hem perdut l’estanc i ja no podem comprar premsa o revistes i també hem perdut l’oficina de la caixa i cal anar fins la Creu Alta o Torreguitart”. Les administracions van invertir gairebé 20 milions d’euros a Can Puiggener i Torre-romeu fa una dècada al Pla de Barris, entre altres inversions:. “s’han gastat molts diners públics al barri i no podem permetre llançar-lo per l’aiguera quan a més tenen identificat els autors”, abunda Montero.

La plaça del Primer de maig, a Can Puiggener. Autor: J.d.A.
La plaça del Primer de maig, amb les tanques trencades. Autor: J.d.A.

Els dirigents de l’AA.VV demanen al consistori i als agents policials que contactin amb les famílies dels joves incívics i els facin saber el mal que causen els seus fills, el que costa reposar el que trenquen i fer-los veure que “tenen drets però també tenen deures”. Fins i tot han llençat pedres a la gent gran asseguda en els bancs.

La FAV demana un Pla Integral

Les queixes tenen el suport de la FAV Sabadell. El seu president, Manuel Navas, demana un Pla Integral per a Can Puiggener, que abordi de forma sistemàtica tots els reptes del barri, associats en bona part a la pobresa de bona part de la població.

Foto portada: la plaça d’Archidona, que s’ha quedat sense tanques ni jocs després dels fets vandàlics. Autor: J.d.A.