Multitudinària rebuda a la Virgen de la Cabeza a Sabadell

  • Centenars de persones reben a la Virgen de la Cabeza a l’Església del Sagrat Cor de Sabadell.

  • Després de passar per l’Hospitalet i Sabadell, la imatge fa nit a l’ermita de Sant Feliuet.

Aquest dissabte s’ha realitzat un any més la romeria de la Virgen de la Cabeza, una activitat que es celebra a la ciutat especialment sentida per la població d’origen de Jaén (Andalusia) i en concret de l’entorn del municipi d’Andújar. Aquest any el temps ha aguantat a Sabadell i s’ha pogut celebrar el recorregut sencer, cosa la cual l’any passat no es va poder realitzar.

La imatge ha arribat com ja és tradició en un camió entorn les 17:30 hores de la tarda a l’església del Sagrat Cor al barri de ca n’Oriac, procedent de l’Hospitalet de Llobregat, d’on ha sortit entorn les 17:45 hores d’allà. Els costalers han agafat la imatge, i a ritme de l’himne nacional ha sortit del transport. Després s’ha donat una volta fins a entrar al temple.

A l’església, s’han fet diversos parlaments, entre ells, el vicari de la parròquia i el president de l’entitat, José Ortiz, que ha assenyalat. “Aquesta edició és una edició especial, alegrem-nos i gaudim-la”. A continuació, s’ha ressat i també s’han entonat varies cançons a càrrec del grup musical i vocal que porta la germandad.

Un cop acabat, la imatge ha recorregut l’avinguda de Matadepera, fins arribar a l’avinguda de les Palmeres, al límit nord de Sabadell. Allà l’han introduït al camió i l’han transportat fins a l’ermita de San Feliuet (Rubí) on allà es fan diversos actes aquest cap de setmana.

La peregrinació de la Virgen de la Cabeza

La romeria de la Virgen de la Cabeza es celebra l’últim cap de setmana del mes d’abril. És especialment sentida a l’entorn del municipi d’Andújar, on els fidels pugen en processó fins al santuari de la Virgen de la Cabeza anualment. És la romeria més antiga d’Espanya. També es celebra a Catalunya, en especial a l’Hospitalet, Rubí i Sabadell, com a conseqüència dels milers de ciutadans d’origen de Jaén que viuen a Catalunya des de fa dècades.

Foto portada: la Virgen de la Cabeza a l’eglésia de Ca n’Oriac, aquest dissabte. Autor: R.Escusa.