Presentació de la iniciativa 'L'Orquestra Simfònica del Vallès amb el comerç de Sabadell'

Música de cambra als barris de Sabadell per animar el comerç

  • La Simfònica inicia dissabte a Ca n’Oriac un cicle d’actuacions als eixos comercials.

  • Es vol potenciar el comerç urbà i divulgar la principal empresa cultural de la ciutat.

Durant sis dissabtes al matí, i començant aquesta mateixa setmana a Ca n’Oriac, els principals eixos de la ciutat estaran animats amb tercerts de l’Orquestra Simfònica del Vallès que durant un parell d’hores aniran tocant un repertori variat de música de cambra. Amb aquesta iniciativa, que s’ha presentat aquest dimarts al teatre Principal, es vol potenciar el comerç urbà i divulgar el treball de la Simfònica.

Les associacions de comerciants Ca n’Oriac Comerç, Comerç Creu, Comerç Centre, l’Associació de Comerciants de la Concòrdia i l’Orquestra Simfònica del Vallès, amb la col·laboració de l’ajuntament, han presentat aquest dimarts les actuacions que l’OSV farà a partir d’aquest dissabte als eixos comercials de Sabadell.

Les associacions contracten l’OSV perquè un petit escamot de tres membres de la Simfònica actui en tres o quatre punts de cada eix comercial els dissabtes al matí. Així volen divulgar la feina que fa la principal empresa cultural de Sabadell, animar el carrer i potenciar el comerç urbà. La iniciativa comença aquest dissabte a Ca n’Oriac.

El president de Ca n’Oriac Comerç, Jordi Brunet, en representació de les quatre entitats comercials signants ha dit que la iniciativa serà “útil” per donar a conèixer l’Orquestra Simfònica a tota la ciutat perquè “la gent no sap que és la nostra orquestra”, malgrat que la OSV celebra aquest any el seu 25è aniversari. A més, es vol donar vida als eixos comercials, que estan patint la caiguda del consum deguda a la crisi.

Per la seva part, Jordi Cos, president de l’Orquestra Simfònica del Vallès, ha avançat que creu que les orquestres que sobreviuran a la crisi seran les que estableixin aliances i compromisos amb els agents socials. Assegura que les orquestres són “una eina per a crear comunitats i servei social” i que aquesta iniciativa obre aquesta línia, justament amb els 25 anys de la Simfònica.

Cultura i comerç aliats contra la crisi

El regidor de Cultura, Juan Carlos Sánchez, ha assenyalat que tant la cultura com el comerç són dos sectors “assetjats” en l’actual crisi econòmica i que amb aquesta iniciativa es vol crear una aliança perquè “ni la cultura ni el comerç són fàcils de véncer”. Sánchez ha assenyalat també que les actuacions de la Simfònica al carrer volen recuperar l’espai públic, arrelar l’orquestra a la ciutat i animar la ciutadania a passejar i no sortir de la ciutat.

D’altra banda, Sánchez ha dit que es vol potenciar l’OSV perquè és la principal empresa cultural de Sabadell i representa un element estratègic de promoció de la ciutat. En les propers sis setmanes, la Simfònica actuarà dues vegades a Ca n’Oriac, al Centre i la Creu de Barbèra, i una a la Concòrdia.

Per la seva part, la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Comerç, Montserrat Capdevila ha dit que es vol “transmetre cultura, sentiment i sensibilitat”, també a través del comerç.

Calendari d’actuacions als barris

El calendari d’actuacions, que es faran a partir de les 11 del matí, serà el següent:

· 14 abril: Ca n’Oriac.
· 21 abril: Centre.
· 28 abril: Creu de Barberà. Aquest dissabte també es farà a La Concòrdia.
· 5 maig: Ca n’Oriac.
· 12 maig: Centre.
· 19 maig: Creu de Barberà.

El president de Ca n’Oriac Comerç, Josep Brunet, ha assenyalat a iSabadell que l’objectiu bàsic és que “ja que dins de les cases ara és difícil que hi hagi alegria, com a mínim que hi hagi al carrer”. Brunet avança que l’entitat que presideix està intentant arribar a acords similars per fer activitats a cel obert amb altres entitats, com per exemple, La Sala Miguel Hernández, de La Roureda.