Foto portada: solar on es construirà l'institut, segons l'Ajuntament. Autor: Ajuntament / cedida.

Nou pas endavant per la construcció de l’institut a Can Llong

La Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona ha aprovat de forma definitiva el Pla Especial promogut per l’Ajuntament per ubicar l’institut públic del barri de Can Llong, entre el carrer de Zuric i la via de tren.

La parcel·la té 9.736 metres quadrats i el futur institut tindrà 5.000 metres quadrats. Segons la localització facilitada per Territori, l’institut ocuparà l’actual aparcament de vehicles del carrer Zuric, en paral·lel a la via del tren.

A l'esquerra, situació del futur institut, a la dreta, vista de la parcel·la. Autor: Territori / cedida.
A l’esquerra, situació del futur institut, a la dreta, vista de la parcel·la. Autor: Territori / cedida.

El pla ha ajustat els límits de la parcel·la, excloent els terrenys afectats per la infraestructura del tren, la vorera i el carril bici. Així es planifica l’equipament en aquesta ubicació en el benentés que podria estar molt proper a la futura estació de Renfe a la zona, reivindicada però encallada des de fa anys.

L’aprovació del Pla especial és un pas burocràtic necessari abans de la construcció de l’equipament educatiu.

Foto portada: solar on s’ha de construir l’institut. Autor: Ajuntament / cedida.