Foto portada: Laia Manyosa

Pla renove per a 750 bancs de fusta

  • El regidor d’Espai Públic manté que des de 2010 no s’havien mantingut.

  • Una vintena de joves es tornaran fins desembre per a reparar uns 750 bancs.

Des de l’any 2010 no s’ha reparat cap banc de fusta a Sabadell. La dada és oferida pel nou regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero. Per a pal·liar la manca de manteniment, una vintena de joves repararan fins a finals d’any uns 750 bancs de fusta a la ciutat.

Fins ara l’actuació ha començat a la Via Alexandra i la plaça de Montserrat Roig (a l’Eixample de Sabadell). Però també arribarà a altres punts com la plaça de l’Assemblea de Catalunya, el parc Taulí, la plaça de Joan Morral, la plaça Picasso i la plaça de Xavier Sanahuja.

Mitja dotzena de persones seran els encarregats de dur a terme l’operació de manteniment. Tots provenen del Pla de Treball als barris del Ripoll i del districte sisè que paga la Generalitat i gestiona el Vapor Llonch. Els operaris tenen entre 19 i 29 anys, un és oficial i la resta són auxiliars.

Des del 2010 l’anterior govern de la ciutat no ha realitzat cap despesa de manteniment en aquest sentit, de manera que aquests s’han anat degradant fins a l’estat actual, on calculem que hi ha 750 bancs de fusta en mal estat”, incideix el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero (ERC).

L’acció s’allargarà fins el mes de desembre i finalment hi passaran una vintena de joves, que aprendran un ofici, alternant-se amb altres tasques a la ciutat (per exemple, pintaran l’esplai La Baldufa de Can Puiggener o el viver d’empreses de Fira Sabadell). Els treballadors han estat contractats durant quatre mesos per fer tasques de manteniment.

Foto portada: la plaça Marcet, aquest tarda. Autor: Laia Manyosa.