Despatx Corominas

Portaran als tribunals l’enderroc parcial del Despatx Corominas

  • La formació opositora creu que l’exregidor d’Urbanisme Josep Ayuso hauria comès prevaricació.

  • El govern sosté que el PEPPS permet enderrocar l’edifici si es mantenen els volums.

L’Entesa per Sabadell denunciarà l’exregidor d’Urbanisme Josep Ayuso davant els tribunals per autoritzar l’enderroc parcial del Despatx Corominas, un complex d’edificis industrials al Centre. L’Entesa assegura que podria haver-hi hagut prevaricació. Demanen que les obres s’aturin de forma immediata.

El Despatx Corominas està situat a la plaça del Gas i conté diversos edificis. Està catalogat al Pla Especial de Protecció del Patrimoni de Sabadell (PEPPS). Malgrat tot, l’abril del 2013 l’Ajuntament va autoritzar l’enderroc d’un dels edificis protegits. L’enderroc es va dur a terme el mes de febrer, segons l’Entesa.

Els regidors Serracant i Domínguez, a l'Ajuntament, aquest dimarts. Autor: J.d.A.
Els regidors Serracant i Domínguez, a l’Ajuntament, aquest dimarts. Autor: J.d.A.

Ara denunciaran als tribunals l’autorització de l’enderroc. I creuen que l’exregidor d’Urbanisme, Josep Ayuso (PSC), podria haver comès prevaricació concedint una llicència per enderrocar una part del conjunt arquitectònic amb protecció volumètrica. “Seguint allò que s’estableix en la fitxa del pla, no es permet l’enderroc ni l’obra nova sinó que només s’hi accepten actuacions de restauració i rehabilitació sempre que mantinguin els valors del bé catalogat”, asseguren des de l’Entesa.

No hi ha cap ampara legal per fer aquest enderroc”, ha dit el regidor de l’Entesa, Maties Serracant”. “No hi ha cap justificació i s’ha incomplert la normativa”, assegura. “Cal veure si s’ha concedit una llicència sabent que no era correcte perquè això és un delicte”, afegeix la portaveu, Virgínia Domínguez.

Ara mateix s’està treballant en els terrenys del Despatx Coromines. S’estan fent obres per a construir habitatges i trasters.

Burgués critica la judicialització de la política

L’actual tinent d’alcalde d’Urbanisme, Ramon Burgués (PSC), ha criticat que l’Entesa porti a tribunals un tema “administratiu”. Segons assegura, els serveis tècnics municipals asseguren que el Pla Especial de Protecció del Patrimoni té diverses interpretacions possibles. El govern creu es respecta la protecció del Despatx Corominas, volumètrica, si malgrat enderrocar un edifici, la nova construcció manté la volumetria original. En canvi, l’Entesa interpreta el PEPPS de forma més restrictiva.

Burgués sosté que el govern local vol afavorir que s’utilitzi el patrimoni de la ciutat, tant el de propietat públic com el privat, com és aquest cas.

Foto portada: pati interior del Despatx Corominas. Autor: J.d.A.