El president de l'AA.VV Campoamor, Diego Granero. Autor: J.d.A.

Queixes per la inseguretat a Espronceda i Campoamor

“Demanem un pla de xoc real que combati la manca de seguretat que a dia d’avui tenim en els carrers dels nostres barris”, ha demanat el president de l’Associació de Veïns de Campoamor, Diego Granero, davant del ple. Enmig de picabaralles els representants veïnals han mostrat el seu neguit per la manca de seguretat a la zona i poca atenció del govern a les seves demandes. La proposta no ha sortit endavant.

Les entitats veïnals d’Espronceda i Campoamor asseguren que  proliferan “el vandalisme, robatoris en habitatges, gamberrisme, venda de drogues, ocupacions d’habitatges, drogues a diari als carrers, comportaments incívics, ruptura de mobiliari urbà, bars que són el centre de delinqüència i baralles diàries”.

Es queixen especialment d’incivisme a les places de Rogelio Soto i Vicenç Vives, consum de drogues i alcohol al Parc Central del Vallès i baralles en alguns bars al carrer d’Aribau. Demanen un pla de xoc per fiscalitzar les activitats d’aquests locals, controls policials per evitar la concentració de joves consumint alcohol al parc i les places i més presència policial. Lamenten que fa dos anys que avisen dels problemes, i no veuen cap tipus de millora ni diàleg amb el consistori. Al revés: “la inseguretat i l’incivisme estan augmentant”, sosté Granero.

Rebuig al pla de xoc

La demanda ha arribat al ple de la mà del PSC, qui acusa el govern de “no dir ni ase ni bèstia respecte els problemes”. “Les entitats recurreixen al ple perquè el govern no els diu ni fa res”, es queixa el regidor socialista Cristian Sánchez, qui assegura que en l’època de govern socialista s’actuava a instàncies de les entitats veïnals.

Els socis de govern han rebutjat la proposta. Guerrero (ERC) ha assegurat que un pla de xoc generaria un “estat d’alarma”. S’han supeditat les actuacions a una anàlisi integral. Glòria Rubio (Crida) ha parlat de problemes que “venen de lluny” i d’intervenció “comunitària”. “Segur que hi ha coses que no s’han fet bé, cal reforçar el caràcter de proximitat del govern”, ha assegurat Eduard Navarro (UpC). Al govern s’yi ha afegit CiU, qui ha rebutjat els plans de xoc parcials: “cal complir les lleis que ja tenim i les ordenances que ja tenim”, ha defensat Toni Font.

La discussió de la moció ha provocat diverses interrupcions dels representants veïnals. Un veí s’ha encarat amb Toni Font, i l’alcalde ha hagut de fer-lo callar.

Foto portada: Granero, durant la seva intervenció. Autor: J.d.A.