Foto portada: obres a la plaça d'Espanya, fa uns dies. Autor: O.Orriols.

S’acceleren les obres a la zona nord, plaça d’Espanya o la Creu Alta

  • Les obres de superfície lligades a l’allargament de la línia de ferrocarril agafen ritme.

  • Ayuso anuncia que la Generalitat acabarà les obres al febrer.

La urbanització de la superfície afectada a la ciutat per l’allargament dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya quedarà acabada el mes vinent, segons va assegurar divendres el tinent d’alcalde de Presidència, Josep Ayuso.

Així en els darrers dies i setmanes els treballs s’han intensificat tant a l’entorn de la plaça d’Espanya com a la Creu Alta com també al pou d’atac a la zona nord. Precisament divendres una comissió amb les set associacions de veïns del districte nord de Sabadell va visitar les obres i el túnel de la mà de representants municipals com Ayuso o el regidor d’Espai Públic, Cristian Sánchez. Encara, però, quedaran espais sense alliberar com passa al Passeig de la plaça Major. Segons informa el consistori, són aquells directament afectats per la construcció de les noves estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat. La resta de zones, però, quedaran acabades de forma definitiva.

A la zona nord, el futur parc tindrà tres àmbits. El primer és pròpiament el parc del Nord i té 40.000 metres quadrats. La resta d’àmbits, més urbans, tenen en total uns 5.000 metres quadrats a l’entorn, per exemple, de la biblioteca i la piscina de la zona. Segons el consistori, la proposta d’ordenació s’ha treballat entre l’Ajuntament, la Comissió Parc del Nord, i la Generalitat, que és qui executa les obres. El consistori manté que el parc serà una vall arbrada, amb freixes amb mig i amb un itinerari longitudinal per a bicicletes i vianants, amb un doble itinerari en forma d’aspa que facilita la mobilitat i els creuaments. El parc està modelat a nivell de topografia per la recollida d’aigües pluvials.

Foto portada: obres a la plaça d’Espanya, fa uns dies. Autor: O.Orriols.