Salut Mental es prepara pel trasllat al Parc Central

  • L’entitat de suport a famílies i pacients es trasllada abans de l’estiu.

  • L’Ajuntament cedeix un solar de més de 600 metres al sud de la ciutat, que mobla Ikea.

L’entitat Salut Mental Sabadell prepara el trasllat de la seu de l’entitat i el Club Social La Xamba al Complex Parc Central, ubicat a la zona sud de Sabadell. Des de fa un any tenen cinc pisos per a persones autònomes amb una malaltia estabilitzada. Ara ampliaran la seva implicació amb aquest complex.

Representants de l’Ajuntament i de l’entitat han visitat aquest dilluns les obres del local que ha cedit el consistori. Té 628 metres quadrats i millorarà les condicions per a portar a terme les activitats de l’entitat, que ara es fan sobretot al carrer de la Borriana.

El que veiem aquí és la suma de la il·lusió i complicitat de molta gent: vam trobar un Ajuntament que ens va escoltar i uns tècnics que semblen de la junta per l’interès que han posat, i Ikea col·laborarà moblant l’espai. És un exemple de bones pràctiques entre una entitat cívica, l’administració i l’empresa privada”, assegura la presidenta de Salut Mental, Anna Maria Montseny.

La multinacional sueca col·labora en espècies amb la iniciativa. L’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, manté que l’Ajuntament ha de cedir espais a entitats perquè així puguin fer les seves activitats. Pel que fa als malalts mentals considera que “l’administració no sempre dóna resposta adequadament i la societat civil és qui ho fa”. S’estima que vuit de cada 10 persones amb una malaltia mental està sense feina.

Salut Mental Sabadell disposa de cinc habitatges del Complex dotacional del Parc Central. Els ocupen persones amb malalties estabilitzades i que poden viure de forma autònoma. El complex té 114 habitatges en total, tots de lloguer.

Foto portada: visita institucional i de Salut Mental a les instal·lacions. Autor: Aj. Sabadell.