Foto portada: protesta als carrers de Ca n'Oriac contra el tancament d'oficines. Autor: cedida.

Creix la protesta contra el tancament d’oficines bancàries

  • El moviment veïnal inicia una recollida de signatures contra el tancament d’oficines. 
  • Buscaran el suport del ple municipal i portaran el cas al Síndic de Greuges i al Parlament. 

Prop de 300 persones s’han manifestat aquest dimecres pels carrers del nord de la ciutat en contra del tancament de la sucursal del BBVA al barri de Can Deu. Els veïns han baixat per l’avinguda de Matadepera, on s’han aturat alguns minuts davant les sucursals del BBVA, Banco Santander Central Hispano i Banc Sabadell. 

Consideren les oficines bancàries són un servei essencial, perquè per la via dels fets s’ha obligat la població a tenir-hi dipositada la nòmina, la pensió o els estalvis o acudir-hi per demanar un préstec. En canvi, el servei s’ha anat despersonalitzant especialment en els darrers anys, farcit de comissions i de la mà el tancament d’oficines, la reducció de tràmits presencials. L’arribada de la pandèmia ha provocat un nou gir de volta. El darrer capítol és el tancament de l’oficina del BBVA a Can Deu en les properes setmanes. No fa gaire va tancar l’oficina del Banc Sabadell a Gràcia. Fa una mica més la del BS a Can Llong, abans a Can Rull, abans el BBVA de l’avinguda de Barberà, del Poblenou, La Plana del Pintor o un dels dos de Torre-romeu. Un degoteig constant. De cara al futur proper, el BBVA preveu tancar també aquest 2021 a la Via Massagué o Tres Creus (la seva antiga central a la ciutat).

La manifestació ha tingut el suport de set entitats veïnals de la ciutat, la pràctica totalitat d’associacions de veïns del nord (Ca n’Oriac, Torreguitart, Sant Julià, Torrent del Capellà, La Roureda, La Plana del Pintor i especialment en aquest cas les existents a Can Deu). I ha fet créixer la protesta de fa una setmana pels carrers del barri.

Les entitats veïnals, coordinades per la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell, han iniciat una recollida de signatures en contra de la decisió del BBVA de tancar a Can Deu. A banda dels arguments habituals consideren que en moments de pandèmia tancar oficines només portarà més moviments de persones i més cues i concentracions de gent als carrers. A sobre denuncien “les condicions de salut no existeixen en els caixers automàtics utilitzats dia rere dia per centenars de persones”.

A més de manifestar-se al carrer, busquen complicitat a l’administració. Les entitats veïnals portaran al ple de març una moció per buscar el suport del consistori i també portaran el cas al Síndic de Greuges i al Parlament. Aquest dimecres, com l’anterior, ja han estat acompanyats per alguns regidors del consistori als carrers.

De 140 a 70 oficines en una dècada

En la darrera dècada han tancat a Sabadell la meitat de les oficines bancàries, segons va avançar aquest digital. El tancament ara del BBVA a Can Deu és només un nou capítol, el darrer però no l’últim, del procés de concentració constant i reducció d’oficines dels bancs a les ciutats i especialment als barris perifèrics.

Més informació: 

La banca tanca la meitat d’oficines en una dècada

Segueix-nos a Telegram:

  • Segueix iSabadell a Telegram clicant el bannèr o AQUÍ.
Segueix iSabadell a Telegram clicant al banner.
Foto portada: protesta als carrers de Ca n’Oriac contra el tancament d’oficines. Autor: cedida.