Foto portada: concentració al BBVA de Can Deu. Autor: cedida.

Queixes a Can Deu contra el BBVA

Desenes de persones, la majoria vinculades a l’Organització Funerària Can Deu, s’han concentrat aquest dimarts a les portes de l’oficina del BBVA a la plaça dels Castanyers contra el servei que els presta l’entitat financera. “Hem dit prou”, declara la presidenta de l’entitat, Ester Lopera. Bàsicament, tenen dues queixes. Primer, els horaris de l’oficina, que consideren insuficients. I en segon lloc els 9.000 euros que els van cobrar per tramitar els rebuts de l’entitat l’any passat.

La cooperativa de consum Organització Funerària Can Deu, amb 3.000 socis i tres dècades d’història al darrera, qualifica com a “abús” la quantitat que se’ls ha cobrat per tramitar els rebuts, 9.000 euros anuals, quan les quantitats a pagar pels socis són d’un euro i mig cada cop que hi ha un difunt. El banc tramita les remeses quan cal. “Entenem que el banc hagi de cobrar, no demanem que treballin gratis, però això és un abús”, diu Lopera, que s’ha assegut diverses vegades a negociar amb el banc sense arribar a un punt d’entesa fins el moment. De fet, segons el seu relat, un representant del BBVA es va comprometre a retornar-los fins a 4.000 euros, però encara no s’ha fet efectiva la devolució. A més, diu Lopera, “ens cobren sis euros per cada rebut (de 1,5 euros) retornat, o entre 30 i 35 euros per renovar la cartilla”.
D’altra banda, els membres de la cooperativa de consum demanen al banc que obri més hores l’única oficina que queda al barri. Fa un anys l’extinta Caixa Sabadell tenia dues entitats a Can Deu i una a la Plana del Pintor. Ara per ara, només queda la de la plaça dels Castanyers que, a més, només obre entre les 11.30 hores i les 14 hores. “Si només hi ha una oficina i obre tan poques hores, està totalment col·lapsada”, diu Lopera.

Per aquest motiu desenes de persones s’han concentrat a les portes de l’oficina, i han demanat una nova reunió per mirar que l’entitat financera presti un millor servei a la zona nord de Sabadell. “Estem molt indignats i per això avui hem dit prou. Esperem que altres barris de Sabadell facin el mateix, perquè el problema és generalitzat”.

Foto portada: concentració al BBVA de Can Deu. Autor: cedida.