Foto portada: reunió de l'Àgora Nord, aquest dilluns. Foto: @gabrielfernandez via Twitter.

Què diu l’Ajuntament sobre els fets de Can Deu?

  • Els Mossos d’Esquadra i la Policia Municipal reforçaran la seva presència a Can Deu. 
  • El consistori reforçarà la intervenció comunitària i recorrerà a la mediació. 

L’Ajuntament es compromet a intensificar el “treball pedagògic i de mediació” que duu a terme a l’Àgora Nord per posar fi als comportaments incívics al barri de Can Deu. Així mateix, ha anunciat que els cossos policials reforçaran la seva presència al barri. 

Després de l’agressió als propietaris d’un bar la nit de dissabte que va provocar una concentració veïnal diumenge al migdia contra la violència, el consistori assegura que intensificarà el treball de l’Àgora Nord (més info: ‘Mala maror a Can Deu‘). Aquesta mesa aplega des de fa dos anys representants de l’administració, policials i veïnals de la zona.

“Cal un treball pedagògic i de mediació per posar fi a comportaments fora de lloc i ho farem, com fins ara, en el marc de l’Àgora Nord, una xarxa de col·laboració i treball col·lectiu entre administració, entitats i ciutadania, que estat donant bons resultats. A la vegada, cal activar i reforçar les actuacions dels cossos de seguretat davant els comportaments delictius”, explica el regidor del districte 3, Gabriel Fernàndez.

Es volen prevenir comportaments “incívics” i millorar la relació veïnal a l’espai públic. La comissió de Convivència i Seguretat de l’Àgora Nord es va reunir aquest dilluns al vespre, 48 hores després de l’agressió. El bar va obrir les portes de nou aquest dilluns, però al barri hi ha tanta por com indignació amb un grup de veïns incívics que fan de les seves des de fa anys.
El govern municipal ha comunicat també que tant els Mossos d’Esquadra com la Policia Municipal reforçaran la seva presència a Can Deu. D’altra banda, el regidor de Seguretat, Lluis Perarnau, ha traslladat als cossos policials que “les actuacions endegades en l’àmbit policial han de culminar amb resultats concrets i tangibles”. De moment, però, els agressors de dissabte continuen lliures, ja que es van donar a la fuga després dels fets.

Foto portada: reunió de l’Àgora Nord, aquest dilluns. Foto: @gabrielfernandez via Twitter.