Compte enrere per l’estrena del documental sobre Ca n’Oriac

Després d’un any de rodatge i d’entrevistar 26 persones rellevants de la història del barri en l’àmbit social, polític, comercial i esportiu, es presenta el documental Ca n’Oriac, crònica històrica del barri, on s’explica com va ser la vida de les persones que van arribar al barri a la dècada dels 50 i les dificultats amb les que es van trobar en els seus primers anys d’adaptació.

L’estrena tindrà lloc el dissabte 29 de febrer, a les 5 de la tarda, a l’Espai Polivalent del Parc del Nord. Aquest treball audiovisual, que compta amb la direcció del periodista Xavier Rosell, guió de Paco Vilches i realització de Santiago Fletcher, serà distribuit en format DVD per un preu de 10 euros. Compta amb el patrocini de Disnova, el suport de l’Associació de Veïns de Ca n’Oriac, Ca n’Oriac Comerç, TUS, Smatsa, Hermandad Virgen de la Fuensanta i l’Ajuntament de Sabadell.

 

“Bona part de les persones que hem entrevistat tenen una edat avançada, i és bo que encara puguin explicar com ha estat la seva vida al barri. Val a dir que molts d’ells van arribar a la dècada dels 50, la majoria provinents de la regió de Múrcia, i que els primers anys van ser molt difícils, amb carències de tota mena, tal com expliquen ells mateixos”, assegura el guionista del documental Paco Vilches.

Abans d’iniciar-se l’acte, la presentació del documental correrà a càrrec del periodista i escriptor Víctor Amela juntament amb el professor d’història Sergi Calvo, antic col·laborador de la revista Can Oriach i bon coneixedor del barri. La projecció del documental forma part de les activitats del Febrer Cultural i l’accés del públic a l’Espai Polivalent del Parc del Nord serà lliure i gratuït.

Foto portada: la masia de Ca n’Oriac, l’any 1920. Foto: Archivo UES.