La Masia de Ca n'Oriac, en una imatge de l'any 2017. Autor: J.d.A.

Finalitza el concurs d’idees per rehabilitar la masia de Ca n’Oriac

Ja fa més de mig segle que la masia de Ca n’Oriac llangueix i planta cara com pot al pas del temps sense gaires inversions per mantenir-la. Una consulta a l’hemeroteca permet copsar com l’Agrupació de Veïns de Ca n’Oriac ja reclamava la seva rehabilitació al primer govern Farrés. Però no al de Marta Farrés sinó al d’Antoni Farrés, només començar els anys 80 del segle passat.

La rehabilitació de la masia de Ca n’Oriac, dels segles XVI-XVII i propietat de l’Ajuntament des de 1999, forma part de les carpetes històriques encallades amb el patrimoni: com el castell de Can Feu, la Maternitat del carrer Illa, l’edifici de Correus, els molins del riu Ripoll o la caserna de la Guàrdia Civil. Una carpeta aquesta, la de la masia de Ca n’Oriac, plena de pols pel pas del temps i sense omplir tants titulars com altres elements més cèntrics.

La masia de Ca n’Oriac, l’any 1920, únic edifici a la zona en aquell moment. Foto: Archivo UES.

Sigui com sigui, ara el govern municipal ha tancat el concurs d’idees engegat el darrer mandat per rehabilitar la masia de Ca n’Oriac. I s’ha adjudicat a una unió d’arquitectes la redacció del projecte per un valor de 170.000 euros. Segons informa l’Ajuntament, aquesta UTE, formada per l’arquitecte Albert Brito Ferraz, Silva Dias Arquitectos i AVA Studio SCP, redactarà el projecte bàsic, executiu, de seguretat, salut i de direcció d’obres per rehabilitar l’equipament, que gaudeix de protecció municipal. L’objectiu és preservar i posar en valor la masia i el seu entorn transformant-la i integrant-la en el seu conjunt, a la part de Ca n’Oriac més occidental, la més propera a Can Llong. El projecte que ha guanyat el concurs es titula ‘Una nova era’.

Molina (Urbanisme): “no volem deixar-la que caigui”

La regidora de Desenvolupament Urbà, Mar Molina (PSC), assegura que la voluntat de l’executiu és rehabilitar la masia tan aviat com sigui possible. “No volem deixar-la que caigui. La idea és rehabilitar-la i fer que comencin a passar coses dins d’aquesta masia. La finalitat de la rehabilitació és guanyar un equipament associatiu i veïnal a la zona.

Burocràcia i marxa lenta

El concurs es va convocar a les acaballes de l’anterior mandat municipal, el mes de maig de l’any 2019, i tot el procés ja venia dels pressupostos participatius de l’any 2016. Ara ha finalitzat. Han passat cinc anys però queda per endavant encara una llarga tramitació administrativa abans que es mogui un pam de terra a la zona.

Més informació:

Segueix iSabadell a Telegram!

Segueix iSabadell a Telegram i rebràs les notícies més rellevant directament al teu dispositiu. Fes-ho AQUÍ.

Comments are closed.