Foto portada: Xavier Guerrero i Juli Fernàndez. Autor: David B.

El Parc del Nord: “una oportunitat molt gran de fer de Sabadell una ciutat molt més verda”

Recuperar el traçat de l’antic Torrent del Capellà és el punt de partida bàsic del futur Parc del Nord. El projecte guanyador del concurs es presenta aquest dilluns al veïnat, de la mà de la Unió Temporal d’Empreses que l’ha guanyat. El projecte de la primera fase té un cost de dos milions d’euros. 

Segons el calendari presentat pel tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez, ara es començarà a redactar el projecte executiu del parc i les obres de la primera fase començarien entre febrer i març de l’any vinent. No obstant, les obres es faran en diverses fases i s’aniran fent a mesura que hi hagi pressupost disponible.

El punt de partida serà recuperar el traçat de l’antic Torrent del Capellà, que va ser reomplert fa mig segle. Ara l’antic torrent serà recuperat com a camí, el fil conductor del parc, que connectarà els barris del nord de la ciutat amb l’accés al riu Ripoll des de Can Puiggener.
El projecte preveu també connectar millor els barris de Ca n’Oriac i el Torrent del Capellà, ara separats per un prat i millorar la cornisa del riu Ripoll al seu pas per la Plana del Pintor o el propi Torrent, que seran un camí de ronda amb miradors al riu.

La proposta de la UTE serà el full de ruta per a les futures fases del parc, que s’hauran d’anar executant en base a diversos projectes. El projecte executiu de la primera fase té un pressupost de dos milions. Amb aquests diners es recuperarà el traçat de l’antic torrent, el camí adjacent i es crearan espais d’estada.

De les terres contaminades al projecte

El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, ha defensat que quan van entrar al govern l’any 2015 el parc estava ple de terres i en acabaran el mandat amb les terres fora, amb arbres plantats i amb un projecte pactat amb les entitats veïnals sobre la taula.

El Parc del Nord està sent dissenyat per una UTE formada per l’arquitecte Adrià Escolano Ferrer, amb seu a Barcelona, i els paisagistes d’Inlandsis Mar & Boris Sarl d’Arquitecture et Paysage, amb seu a París. El projecte es presenta aquest dilluns a la tarda davant del veïnat. “És una oportunitat molt gran de fer de Sabadell una ciutat molt més verda”. sosté Fernàndez.

Foto portada: Xavier Guerrero i Juli Fernàndez. Autor: David B.