Foto portada: senyalització de les obres, aquest dijous. Autor: J.d.A.

Canvis a la plaça de Còrdova per mitigar els embussos

Des de l’entrada en funcionament de la Ronda Oest, el trànsit a l’avinguda d’Estrasburg s’ha incrementat de forma notable. Davant les queixes ciutadanes, l’Ajuntament intentarà facilitar la fluïdesa del trànsit a partir del febrer. 

L’avinguda d’Estrasburg, al barri de Can Llong, uneix la plaça d’Espanya i la Ronda Oest. Per ella transiten bona part dels vehicles que connecten Castellar i Sant Llorenç cap a la C-58, i també bona part del trànsit dels barris del nord i l’oest de Sabadell. Tot plegat ha fet incrementar molt el trànsit a la zona, i també han pujat el número d’accidents, com documenten mes rere mes les intervencions de la Policia Municipal de Sabadell.

El veinat s’ha queixat pels efectes de tenir una carretera amb molts vehicles enmig d’un barri. Especialment en hora punta es produeixen cues des de la plaça de Còrdova, confluència entre l’avinguda d’Estrasburg i la Ronda d’Europa.

Canvis en l’aparcament

A partir del 5 de febrer, l’Ajuntament mirarà de facilitar la fluïdesa del trànsit. Com? En primer lloc s’ajustaran els semàfors de la plaça de Còrdova. Per altra banda, se suprimirà l’estacionament a la vorera sud i es reconvertirà l’aparcament en bateria de la zona nord, fent-se ara en cordó. Es reservaran espais de càrrega i descàrrega i zones per a discapacitats, motos i altres.

Fonts municipals sostenen que d’aquesta manera es tornarà al disseny inicial de la zona, que es va modificar pocs després, malgrat que encara no havia entrat en funcionament la Ronda Oest.

Foto portada: senyalització de les obres, aquest dijous. Autor: J.d.A.