Comencen les obres a l’avinguda de la Concòrdia

El proper dimecres comencen les obres a l’avinguda de la Concòrdia per convertir-la, segons l’Ajuntament, en una via de prioritat per a vianants, bicicletes i transport públic. El pressupost serà d’uns 300.000 euros. 

El calendari d’obres és de tres mesos així que a començaments de juliol l’actual avinguda de la Concòrdia tindrà un aspecte diferent. L’obra està adjudicada a Asfaltos Barcino SL. El consistori assegura que serà l’exemple del “nou model d’ordenació de la mobilitat”, en paraules del tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez.

Així quedarà la nova avinguda.
Així quedarà la nova avinguda.

Pujant per l’avinguda des de l’Eix Macià fins a Ca n’Oriac s’ubicarà un carril bici amb dos sentits, que anirà on ara hi han aparcaments en alguns punts de l’avinguda. El carril anirà segregat amb separadors respecte la resta de carrils. El carril bici és continu en tot el recorregut, i anirà per la calçada. L’actual carril de la vorera s’eliminarà.

A partir d’ara, cada sentit de la marxa tindrà un sol carril, i un d’ells tindrà prioritat semafòrica per a autobusos, que serà estrenada a la ciutat en aquest punt, segons indica el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero.

El carril bici, de doble sentit, en color blau, tocarà a la banda dels 'porxos'.
El carril bici, de doble sentit, en color blau, tocarà a la banda dels ‘porxos’.

Pel que fa a les voreres, es dóna prioritat als vianants “pacificant” els encreuaments amb els carrils perpendiculars que ja són zona 30. També s’actua a les cruïlles de l’avinguda de la Concòrdia amb la Gran Via i amb l’Eix Macià, eliminant illetes i una nova senyalització horitzontal. L’avinguda també serà asfaltada completament.

FE D’ERRATES

Per un error de comunicació de l’Ajuntament, havíem explicat que les obres comencen el proper dimarts 3 d’abril però en realitat ho faran l’endemà, dimecres 4 d’abril. Disculpeu les molèsties.

Foto portada: l’avinguda de la Concòrdia, ja a la part més alta. Autor: David B.