Llar del Vent. Autor: Cedida

Faran un nou edifici al bosc de la Concòrdia per a usos culturals i de lleure

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest dilluns de forma inicial les obres de l’equipament cultural que es construirà al bosc de la Concòrdia i que substituirà la construcció actual, on s’ubica l’entitat La Llar del Vent. Les obres s’han adjudicat per 386.000 euros i duraran mig any una vegada comencin. 

Segons l’Ajuntament, els actuals barracons on hi ha La Llar del Vent es van construir als anys 70 del segle passat, fa mig segle, per a ús escolar provisional mentre es feia l’escola Font Rosella, a la Concòrdia. Després van acollir l’esplai però ara el seu estat ja és “força deficitari malgrat les tasques de manteniment que s’hi han anat fent”. Per això s’ha optat per construir un nou equipament, no exactament en la mateixa ubicació sinó al costat, afectant “el mínim la vegetació i millorant l’accés al bosc de la Concòrdia”.

Les obres duraran uns sis mesos un cop comencin i costaran 386.000 euros. S’han adjudicat a l’empresa Izer Ingeniería y Economia SL. El nou edifici tindrà un material prefabricat i desmuntable. Tindrà poc més de 300 metres quadrats, una sola planta i cinc espais o sales polivalents, més un despatx, magatzem, lavabos, una sala de neteja i recepció.

Segons el consistori, les activitats del nou equipament posaran en valor el bosc de la Concòrdia i respondrà a les necessitats de lleu i culturals de l’entorn. Quan es faci el nou edifici, l’actual serà enderrocat.

Foto portada: els actuals mòduls on hi ha la Llar del Vent. Autor: M.Tornel.