Foto portada: el carrer d'Alfons XIII, fa alguns dies. Autora: Dihör

A menys de dos mesos pel canvi de nom, segueix el debat al carrer d’Alfons XIII

El canvi de nom del Carrer Alfons XIII per Carrer de la República sembla imminent, i els veïns de la zona no hi acaben d’estar d’acord. Després de no prosperar el procés participatiu entre els veïns, aquests segueixen queixant-se de la “unilateralitat” de l’Ajuntament.

El gran problema amb què es troben les botigues i negocis del carrer és la inversió que hauran de fer per canviar el nom del carrer en les escriptures, la publicitat o les cartes. Des d’Activa Viatges, el Toni Calders quantifica aquest cost en uns 3.000 euros que haurà de pagar la pròpia empresa.

S’hauria d’avisar amb més temps per poder-se preparar, sobretot en l’àmbit econòmic”, reclama el Toni, que assegura haver-se reunit amb l’Ajuntament tot i que “no va servir de res”.

A la perruqueria Loli no estan tan al corrent del cas, però la Loli Segura, la propietària, diu que no ha rebut cap carta informativa ni s’ha reunit amb l’Ajuntament per “poder expressar la nostra opinió i que ens escoltin”. La Loli també afegeix que va firmar per no canviar el nom, ja que “això suposaria haver de canviar totes les targetes, la publicitat i els papers”. A la Boutique Paquita, la Gemma, una de les dependentes, assegura no haver rebut cap convocatòria de reunió, igual que a la Copisteria Fusté. A la boutique només han rebut una carta informant que “d’aquí un mes i mig el nom ja estarà canviat”, afirma. “Hi ha altres coses a millorar abans que canviar un nom, perquè per a nosaltres suposa un cost molt gran”, afegeix la Gemma.

Diverses accions empreses pels veïns

A la botiga també hi ha la Maite, una veïna, que es mostra molt descontenta amb aquest canvi tan sobtat.

Jo també he rebut la carta dient que ja està tot decidit”. La Maite explica que es van recollir firmes per intentar aturar el procés, però “l’Ajuntament no en va fer cas, potser no se les van ni mirar”, diu molesta.

Però la Maite no és l’única persona molesta amb la decisió. Altres veïns, que no han volgut dir el seu nom, expliquen que han fet instàncies per “intentar que, com a mínim, poguéssim opinar, però no ho han fet perquè sabien que ho tenien perdut”. “Vam saber que volien canviar el nom pel diari fa molt temps, i llavors vam decidir enviar l’escrit”, asseguren, tot i que el recurs no va prosperar. “La decisió s’ha pres a nivell polític i els afectats som tots els veïns”, sentencien.

Tot i això, també hi ha algun veí que no s’ha assabentat del tema. És el cas de Miguel Salvador, que no sabia que canviaven el nom del carrer perquè, com ell explica, “en no rebre res de l’Ajuntament, no n’estic al corrent”.

L’Ajuntament ha enviat una carta al veinat

En tot aquest temps, què ha fet el consistori per donar a conèixer el canvi de nom? Segons fonts municipals consultades per iSabadell, fins ara el consistori ha enviat una carta als veïns afectats adjuntant l’acord de la Junta de Govern Local del 9 de novembre que donava via verda a la modificació. Fins el proper 14 d’abril, quan es faci el canvi de nom l’Ajuntament no farà cap moviment més, considerant que tampoc poden fer cap altra gestió fins que el carrer d’Alfons XIII passi a denominar-se carrer de la República.

A partir del 14 d’abril, l’Ajuntament facilitarà un certificat d’equivalència a les persones i negocis afectats. Segons asseguren les mateixes fonts, amb aquest certificat es podran fer les modificacions pertinents, que en tot cas seran optatives segons les mateixes fonts. És a dir, el consistori sosté que no caldrà canviar les escriptures ni els domicilis fiscals o el document nacional d’identitat (per posar tres exemples) si es té el certificat d’equivalència. “Amb el certificat no hi ha d’haver cap tipus de problemes”, finalitzen.

Foto portada: el carrer d’Alfons XIII, fa uns dies. Autora: Dihör. 

Comments are closed.