Simulació de l'umbracle. Autor: Ajuntament.

Aprovada la contractació del nou umbracle del Passeig

L’Ajuntament ha aprovat l’expedient de contractació del nou umbracle del passeig de la Plaça Major, que comptarà amb una superfície de 208,40 metres quadrats. El projecte té un pressupost de 267.027,14 euros.

Un cop adjudicades, les obres podrien començar a l’estiu. El nou umbracle tindrà una una superfície de 208,40 metres quadrats, permetrà fer ombra a la sortida de l’estació Sabadell Plaça Major dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

L’umbracle tindrà una part, de 57,30 metres quadrats, semblant a una claraboia, ja que contindrà un cobriment de vidre, on es podran organitzar espectacles de petit format. Segons l’Ajuntament, serà un referent modern i alhora de record de l’antic passeig de la Plaça Major.

L’umbracle s’ha dissenyat com una coberta en voladís, disposa de pilars que eviten cantons, per tal de donar una imatge de lleugeresa i de millorar la visió dels possibles escenaris des del Passeig. Tota l’estructura és d’acer i la protecció solar la formaran un seguit de perfils de fusta triturada i premsada amb unes resines especials amb una composició que garantirà que duri anys amb poc manteniment.

Els arquitectes Xavier de Cáceres Ainsa i Rafael de Cáceres Zurita han redactat el projecte, que té un pressupost de 267.027,14 euros.

Foto portada: Simulació de l’umbracle. Autor: Ajuntament.