Foto portada: l'espai provisional d'ombra, aquest matí. Autor: David B.

Es comença a desmuntar l’umbracle del Passeig

Aquesta setmana ha començat el desmuntatge de ‘l’espai provisional d’ombra’ del Passeig de la plaça Major. És el nom oficial que va tenir el que el carrer ha batejat de diverses formes: la bastida, l’scalextric, el Mecano, la gàbia…

L’espai provisional d’ombra es va instal·lar a començamants de l’estiu per mirar de donar recer del sol estival (‘Què és aquesta estructura?‘). Haurà estat més de dos mesos al Passeig. Aquesta setmana quedarà desmuntat, segons ha explicat el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero (ERC), a iSabadell. També s’està desmuntant l’estructura on s’ha exposat el Pla de reforma del Centre.

Ara el Passeig quedarà sense l’umbracles, a l’espera d’encetar-hi les obres que falten. Van en dues línies: per un costat, dignificar el paviment, tant a la plaça del doctor Robert com a la connexió amb el Passeig Manresa. Segons Guerrero es preveu que comencin després de la campanya nadalenca.

El nou Passeig

Però tot plegat queda supeditat al nou projecte del Passeig, que vol afegir arbres a l’espai (més info: ‘El nou Passeig tindrà arbres i aigua‘). Si tirés endavant, les obres dels extrems i les de la part central es farien coincidir per evitar més molèsties a un espai que porta dues dècades amb provisionalitat.

Foto portada: l’espai provisional d’ombra, aquest matí. Autor: David B.