Passeig de la Revolució

Queixes per la tala d’arbres al Passeig de la Revolució

L’associació per a la defensa i l’estudi de la natura (ADENC), juntament amb part del veïnat del barri de Covadonga, han fet públic el seu rebuig per la tala dels arbres del Passeig de la Revolució. L’ADENC posa el dubte que la tala hagi estat motivada perquè alguns arbres estiguin malalts o morts, ja que, segons asseguren, “el resultat ha estat l’eradicació general de l’arbrat”.

L’associació per a la defensa i l’estudi de la natura (ADENC) rebutja la tala d’arbres que s’ha dut a terme al Passeig de la Revolució, al barri de Covadonga. Asseguren que la intervenció ha estat “molt desafortunada” perquè, si bé es va assegurar que només es talarien aquells arbres que estiguessin malalts o morts, el resultat ha estat “l’eradicació general de l’arbrat”, segons afirma l’associació.
En general, també denuncien “la gestió de la biodiversitat dels espais públics de Sabadell”. Demanen un canvi en el model de ciutat, de forma que “s’afavoreixi la biodiversitat pròpia del Vallès”. Argumenten que, d’aquesta forma, augmentarien els espais d’ombra i milloraria la qualitat de l’aire, entre d’altres. En aquest sentit, s’adrecen a l’Ajuntament per demanar que “prengui un rumb estratègic i intel·ligent en les problemàtiques ambientals”, que han de ser “prioritàries”, com la jardineria urbana.

Dels bancs als arbres

La reforma del Passeig de la Revolució no està sent fàcil. A les queixes ara per la tala d’arbres se suma l’incident amb la ‘rehabilitació’ dels bancs de pedra, que ha hagut de fer marxa enrere donat l’escàndol que han provocat els seus acabats i que han donat lloc a parlar de l’Ecco Homo de Sabadell (més info: ‘La restauració fail dels bancs del Passeig de la Revolució‘).

Amb el consens general del veïnat

Fonts municipals han assegurat a aquest digital que s’han fet trobades i visites a la zona per explicar les actuacions als arbres i que en general el veïnat i entre ells l’Associació de Veïns hi va donar el vist-i-plau. Les mateixes fonts reconeixen que s’han de talar molt arbres, la majoria malalts o morts, però neguen que sigui una tala indiscriminada. La majoria de pollancres aniran fora i també part dels xiprers o pins blancs. Però el consistori assegura que seran replantats en el futur.

Foto portada: el Passeig de la Revolució, al març. Autor: M.Tornel.