Vapor Cusidó

Inauguració ‘simbòlica’ de la plaça del Vapor Cusidó

Dia important a La Creu Alta aquest dissabte. Segons ha constatat l’Ajuntament aquest mateix divendres, han acabat les obres a l’espai que durant dècades va haver-hi el Vapor Cusidó i serà un nou parc públic. Dissabte, a una setmana de les eleccions municipals, es farà una inauguració, això sí, simbòlica perquè la llei no permet gaire més. 

Les obres van començar fa més d’un any i s’han allargat més del previst. L’Ajuntament ha invertit 500.000 euros per transformar l’espai on hi havia el Vapor Cusidó, entre els carrers de Sant Miquel, Antoni Cusidó, Montllor i Pujal i Montseny. Un espai superior als 5.300 metres quadrats que ara serà una gran plaça o, en terminologia municipal, un “parc públic multiusos”. La plaça conserva la xemeneia de l’antic vapor. Segons l’Ajuntament, el parc està dividit en tres eixos.
El disseny va comptar amb la participació veïnal. Precisament l’Associació de Veïns de La Creu Alta organitza aquest dissabte la inauguració “simbòlica” de la plaça, que ells bategen com a Lluis Subirana en record de la seva figura i com a conseqüència del que van escollir en un procés participatiu però que formalment no es dirà així, o almenys encara no. La inauguració no és institucional, ja que la llei no ho permet des de fa ja moltes setmanes, i ha hagut de comptar amb autorització municipal.

Derivada electoral

No obstant, l’acte ha provocat recels entre partits bàsicament pel moment. Mentre hi ha confirmada la presència d’alguns, altres ho denuncien sotto vocce però no consta que ningú ho hagi fet davant la Junta Electoral. Justament el president de l’entitat veïnal és candidat de la Crida per Sabadell, tot i que sense gaires opcions de ser regidor, ja que és el número 18.

Foto portada: estat de la plaça. Autor: Ajuntament / cedida.