Vapor de Cal Borni Duch, al carrer Brutau. Autor: David B.

L’Eixample tindrà una nova plaça

La Junta de Govern ha aprovat el projecte per ubicar una plaça pública al solar de l’antic Vapor de Cal Borni Duch. Comptarà amb 3.200 metres quadrats i tindrà una porxada que recordarà el passat tèxtil de l’espai.

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest dilluns inicialment el projecte d’urbanització d’una plaça pública a l’antic Vapor de Cal Borni Duch, com també els trams adjacents de les voreres de l’illa que configuren els carrers de Brutau, Güell i Ferrer, Salvany i Fra Luis de León, al barri de l’Eixample de Sabadell.

El projecte preveu que la plaça tingui una zona porxada en què s’exposarà la memòria de l’antiga activitat tèxtil que hi havia hagut a l’indret. També hi haurà uns itineraris de circulació que seran accessibles per als vianants. L’espai també contindrà mobiliari urbà, com ara bancs i fanals.

Aquesta actuació s’emmarca en el Pla de Millora Urbana de les naus d’aquest antic vapor, que preveu que la meitat de l’illa es dediqui a plaça pública, mentre que a les naus hi haurà un establiment comercial, que ocuparà l’Esclat. La superfície total de l’illa és de 6.400 metres quadrats.

Vapor de Cal Borni Duch, al carrer Brutau. Autor: David B.