Foto portada: manifestants a la Rambla d'Ibèria. Autor: cedida.

Continuen les protestes contra el projecte de tanatori a la Rambla d’Ibèria

Malgrat que el projecte de tanatori a la Rambla d’Ibèria s’ha refredat, algunes desenes de veïns segueixen mobilitzats contra aquesta infraestructura. Aquest dimecres poc menys d’un centenar han tornat a sortir al carrer. 

Segons la Policia Municipal, uns 70 veïns han sortit al carrer cap a les set del vespre i han tallat durant alguns minuts la Rambla d’Ibèria de Sabadell, principal via d’entrada al centre de la ciutat des de la C-58. És justament on el grup Mémora, principal funerària a Espanya, plantejava fer un tanatori, el segon de Sabadell (més info: ‘Moviments per obrir un segon tanatori a Sabadell‘).

Can Gambús

Al conèixer-se la proposta, un grups de veïns van iniciar mobilitzacions en contra, ja que creuen que no és el millor lloc on ubicar un tanatori. La d’aquest dimecres ha estat la tercera manifestació contra el projecte del tanatori.

Fre al projecte

No obstant, ara per ara el projecte ha estat frenat, ja que l’Ajuntament ha denegat la llicència d’obres. El consistori demana un Estudi de detall, tal com preveu la normativa (més info: ‘Fre al tanatori de la Rambla d’Ibèria‘). En el cas que Mémora segueixi volent ubicar el tanatori a la Rambla d’Ibèria, fer l’estudi no serà qüestió de setmanes. S’hauria de redactar, presentar al consistori, ser aprovat per la Junta de Govern i avalat pel ple. Diverses fonts apunten que en el més ràpid dels escenaris la llum verda és poc possible ja durant aquest mandat municipal.

Mémora demana més temps

El grup Mémora (malgrat que l’empresa no confirma ni desmenteix que són ells qui estan al darrera del projecte) ha demanat a l’Ajuntament cinc dies més de termini per presentar les al·legacions. De moment, la petició no s’ha resolt. També han demanat alguns aclariments de cara a redactar l’estudi de detall.

Foto portada: manifestants a la Rambla d’Ibèria. Autor: cedida.