Una panerola pels carrers de Gràcia. Autor: Associació de veïns de Gràcia.

Denuncien la presència de paneroles i escarabats al barri de Gràcia

L’Agrupació de Veïns de Gràcia ha denunciat a Twitter la presència de paneroles, cuques i escarabats pels carrers del barri. Expliquen que tot i haver transmès la situació a l’administració municipal, la resposta de l’Ajuntament ha estat “ja us ho fareu”. D’altra banda, aquesta versió no coincideix amb la de l’alcaldessa, Marta Farrés, que assegura que s’han realitzat les accions pertinents. 

L’Agrupació de Veïns de Gràcia ha mostrat a les xarxes socials la seva indignació vers una suposada inacció de l’Ajuntament per eradicar les plagues de paneroles, cuques i escarabats que volten pels carrers. En les piulades s’adrecen directament a l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, dient que “no fa gràcia” i que la situació és tan greu que està produint “por en molts infants”. A més, asseguren que la resposta de l’Ajuntament davant la problemàtica ha estat “ja us ho fareu”.

En declaracions a aquest digital, Montse Cuadrado, membre de la junta de l’Agrupació de Veïns, explica que el problema rau en que “l’Ajuntament no fa mesures de prevenció, sinó que actua un cop tu has li has traslladat la incidència”. A més, aclareix que la regidoria sí que va dur a terme el tractament contra les plagues a principis de juny, però que “la mala sort va ser que les paneroles van sortir per una altra banda”. Així, el problema ha persistit.

Farrés: “el circuit ha funcionat perfectament”

D’altra banda, l’alcaldessa Marta Farrés, declara que l’administració local té molt en compte la problemàtica de les plagues.

“Nosaltres, des del moment en què vam arribar, estem sent molt contundents amb el tema de les plagues”, assegura Farrés. I afegeix que “al llarg de l’estiu hem tingut moltes plagues, i el circuit ha funcionat perfectament. Estic convençuda que a Gràcia passarà exactament el mateix”.

Per últim, tot i reconèixer que el “ja us ho fareu” que denuncien a Twitter fa referència a la presència de plagues als domicilis particulars dels veïns, que no és competència municipal, Cuadrado recorda que els insectes “venen de fora cap a dins”, i que pel que fa a la competències municipals “la cura dels carrers sí que ho és”.

Foto portada: Una panerola pels carrers de Gràcia. Autor: Associació de veïns de Gràcia.