Bloc de Gràcia

Tensió a la carretera de Barcelona per l’intent de reocupació de l’oficina bancària

La concentració dels veïns davant el local ocupat i l’acció del cos policial han aconseguit que els ocupes desistissin de la seva intenció de tornar ocupar el local dels baixos de l’edifici. S’espera que dimecres Solvia, llogatera de l’immoble, procedeixi a tapiar la porta del local i així evitar noves ocupacions.   

Aquests dimarts al capvespre s’ha produït una concentració dels veïns de l’edifici de la carretera Barcelona, número 292, els baixos del qual havia estat una oficina del Banc Sabadell que ha estat ocupat per dos persones des del passat mes de febrer (més info: ‘Tallen la carretera de Barcelona en protesta contra una ocupació violenta‘). La concentració s’ha celebrat al comprovar que els ocupes havien tornat al local amb la intenció de continuar amb l’ocupació.

Davant d’aquesta situació, una nombrosa dotació de la Policia Municipal ha convençut els ocupes per tal que recollissin les seves pertinències, anessin a passar aquesta nit a un hostal de la ciutat i que demà es personessin als serveis socials de l’Ajuntament per tal de trobar-los una solució al seu problema habitacional.

Es dona la circumstància que, després de les denuncies per agressions, el passat diumenge els dos ocupes van ser detinguts per la Policia Municipal i posats a disposició judicial, alhora que els veïns procediren a tallar la carretera de Barcelona el mateix diumenge i el dilluns. Avui els dos ocupes han comparegut davant el jutjat d’instrucció número 2 que ha decretat la seva llibertat provisional a l’espera del judici que tindrà lloc el dimarts de la propera setmana. Aquesta decisió judicial ha desfermat la indignació dels veïns i veïnes concentrats davant l’immoble que han criticat que el titular del jutjat considerés “lleus” les amenaces de mort amb una arma blanca que va patir una veïna.

Tapiar la porta

La propietària del local ocupat, Gemma Canalís, va llogar-lo a Solvia, l’antiga immobiliària del Banc Sabadell el qual la va vendre l’any passat. Canalís ha manifestat a iSabadell la seva indignació per la situació de “total indefensió” en què s’ha trobat davant aquesta situació i pel fet que, malgrat presentar la denúncia per ocupació en el termini de 24 hores que preveu la llei per al desallotjament, cap cos policial va intervenir.

Dispositiu policial, aquest vespre. Autor: David B.
Dispositiu policial, aquest vespre. Autor: David B.

La propietària s’ha posat en contacte amb Solvia que s’ha compromès a tapiar la porta del local aquest dimecres per així impedir nous intents d’ocupació. Així mateix ha traslladat la seva impressió sobre la reunió que ha mantingut, juntament amb veïns afectats, amb el regidor del districte, Eloi Cortès, i un subinspector de la Policia Municipal. Els veïns mantenen que els dos encausats tenen un altre local ocupat i que actuen com a una veritable “màfia”. Així mateix han expressat la seva preocupació per la situació generada a la ciutat per aquesta mena d’ocupacions. Canalís ha lloat la tasca de la Policia Municipal, que mantindrà la presència tota la nit, en comparació amb la passivitat dels Mossos d’Esquadra.

Més informació: 

Tallen la carretera de Barcelona al trànsit en protesta per una ocupació amb agressions

Foto portada: dispositiu policial, aquest vespre. Autor: David B.